Lizeroux slavio u Kranjskoj Gori, Kostelić ostao vodeći u Svjetskom kupu

U PRETPOSLJEDNJEM slalomu sezone u Kranjskoj Gori slavio je Francuz Julien Lizeroux sa 34 stotinke prednosti pred vodećim nakon prve vožnje, Talijanom Giulianom Razzolijem. Treći je bio Nijemac Felix Neureuther ispred Benjamina Raicha.

Ivica Kostelić je imao najbolje vrijeme u drugoj vožnji što mu je omogućilo da ostane vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prednost pred Raichom sada iznosi samo dva boda.

Osvojenim 11. mjestom na devetom, pretposljednjem slalomu sezone, voženom u Kranjskoj Gori, najbolji hrvatski skijaš zadržao je vodstvo u Svjetskom kupu.

Prednost Kostelića pred Benjaminom Reichom, četvrtoplasiranim s nedjeljne utrke, sada iznosi dva boda u korist hrvatskog skijaša (837-835).

Direktan krivac za smanjenje razlike bolna su leđa vodećeg skijaša sezone zbog kojih nije mogao punom snagom odraditi prvu slalomsku utrku. Bol je uvjetovala oprezniju, a samim time i sporiju vožnju, pa je Kostelić podnevni nastavak natjecanja nastavio s, za njega ipak skromnog, 25. mjesta. Injekcija i masaža učinile su svoje pred drugu vožnju, a u njoj se Kostelić može pohvaliti najboljim vremenom (50.66 sek) na stazi postavljenoj sa 62 zavoja, što mu je u konačnici donijelo vrlo dobro 11. mjesto.

Pobjednik utrke je francuski skijaš Julien Lizeroux, na pobjedničkom postolju uz njega smjestili su se Talijan Giuliano Razzoli i Nijemac Felix Neureuther.

Dodajmo da je Jean-Baptiste Grange pogriješio i kroz cilj prošao kao posljednji skijaš koji osvaja bodove. Time je dodatno razbuktan žar borbe za mali slalomski globus u kojem Kostelić sada ima realne šanse za osvajanje konačne nagrade.

U prvoj utrci su nastupila još dva hrvatska skijaša, no nisu imali uspjeha. Dalibor Šamšal sa startnim brojem 60 nije uspio završiti utrku, dok je Natko Zrnčić-Dim svoj broj 67 iskoristio za donji dio poretka (51. mjesto) nakon 3.38 sekundi zaostatka za vodećim skijašem nakon prve vožnje Giulianom Razzolijem. 

Slalom, Svjetski kup, Kranjska Gora:

1. Julien Lizeroux (Fra) 1:40.11

2. Giuliano Razzoli (Ita) +0.34 sek

3. Felix Neureuther (Njem) +0.56

4. Benjamin Reich (Aut) +0.60

5. Mario Matt (Aut) +0.62

6. Mattias Hargin (Šve) +0.69

6. Manfred Pranger (Aut) +0.69

8. Marcel Hirscher (Aut) +0.77

9. Andre Myhrer (Šve) +0.79

10. Bernard Vajdič (Slo) +0.83

11. Ivica Kostelić (Hrv) +0.97...

 

Svjetski kup, ukupni redoslijed:

1.  Ivica Kostelić (Hrv) 837 bodova

2. Benjamin Reich (Aut) 835

3.  Jean-Baptiste Grange (Fra) 777...

54. Natko Zrnčić-Dim (Hrv)  134...

128. Dalibor Šamšal (Hrv) 9...

 

Slalom, ukupni redoslijed:

1.  Jean-Baptiste Grange (Fra) 481

2. Ivica Kostelić (Hrv) 432

3.  Manfred Pranger (Aut) 389...

55.  Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 11...

58.  Dalibor Šamšal (Hrv) 9...

M.Č./Totalsport
Foto:AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.