transferi

Sky: Klopp je dogovorio prvi transfer ovog ljeta. Kupio je stopera za 40 mil. eura

Foto: Guliver Image

DAILY MAIL je jutros objavio, a potom prenijeli svi engleski mediji da je Liverpool dogovorio prvi transfer ovoga ljeta.

Jurgen Klopp je sve dogovorio s Ibrahimom Konateom, a klub je odlučio aktivirati odštetnu klauzulu Ibrahime Konatea iz Leipziga za 40 milijuna eura. Klopp je odavno želio sjajnog 22-godišnjeg stopera, ali je problem bila njegova odštetna klauzula.

Naime, Liverpool je želio isplatu u ratama, a Leipzig jednokratno, no klubovi su se očito dogovorili iako još nije poznat modalitet plaćanja transfera. 

Francuz je ove sezone imao dosta problema s ozljedama pa je odigrao samo 21 utakmicu, no Liverpool ga prati već duže vrijeme i odlučio ga je kupiti. To gotovo sigurno znači da neće iskoristiti opciju otkupa ugovora Ozana Kabaka koji je zadnjeg dana zimskog prijelaznog roka stigao na posudbu do kraja sezone iz Schalkea koji je u međuvremenu ispao iz lige.

Konate bi trebao biti partner Virgilu van Dijku sljedeće sezone u srcu Liverpoolove obrane. Kloppu su se ove sezone ozlijedila tri stopera zbog čega je imao golemih problema sa sastavom. Van Dijk se oporavio od ozljede, ali će propustiti Euro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.