SP U KOŠARCI

Skupina igrača iz Razvojne lige i bivši cedevitaš razbili Team USA

Foto: Getty Images / Guliver Image

AKO JE suditi prema prvih 10 zajedničkih minuta na parketu, američka košarkaška reprezentacija mogla bi se loše provesti na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

Momčad izbornika Gregga Popovicha odigrala je kratku, desetominutnu trening-utakmicu protiv Select Teama, ekipe sastavljene mahom od igrača iz Razvojne lige, te izgubila 36:17. Čak 19 razlike za samo deset minuta.

Popovichu je otkazalo više od 30 igrača, među kojima većina najatraktivnijih imena, ali i ovi preostali redom su NBA zvijezde ili barem vrlo ozbiljni igrači. A njihovi protivnici bili su prvenstveno ljudi koji se žele vratiti u NBA pa je motivacija dviju momčadi bila neusporediva. Osim toga, znatno su i uigraniji jer je dobar dio njih sudjelovao u kvalifikacijama. Za Team Select igrao je i Scotty Hopson, koji je sezonu 2016./17. proveo u Cedeviti, a prošle je igrao na Novom Zelandu.

Nema službene statistike, nije potpuno jasno ni tko je koliko igrao tih deset minuta, ali novinari javljaju da su "utakmicu" završili Kemba Walker, Donovan Mitchell, Harrison Barnes, P.J. Tucker i Brook Lopez, a da De'Aaron Fox, Khris Middleton i Jayson Tatum nisu ulazili u igru.

Već u petak Team USA će odigrati prvu pravu pripremnu utakmicu protiv Španjolske, a ona bi trebala ipak dati realniju sliku onoga što možemo očekivati od Amerikanaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.