Skandal u saudijskom nogometu. Klubovi dovode zvijezde, a neisplaćuju plaće

Foto: EPA

SAUDIJSKA ARABIJA postala je obećana zemlja za nogometaše nakon što je neke od najvećih nogometnih zvijezda privukla plaćama kakve u Europi ne mogu ni sanjati. Cristiano Ronaldo ondje već igra za 200 milijuna eura godišnje, Karim Benzema dobio je jednak ugovor, N'Golo Kante 100 milijuna eura po sezoni... No, postoje i problemi zbog kojih bi se neki mogli odlučiti odbiti takve ponude.

Lionel Messi odbio je više od pola milijarde eura i odlučio se na odlazak u MLS, a njegovim razmišljanjem mogli bi se povesti i drugi nakon objave vijesti o skandalu koji uključuje neisplaćivanje plaća nogometašima. Među takve, potvrdio je sud, spada i Al-Nassr Cristiana Ronalda.

FIFPRO izdao upozorenje

FIFPRO, krovna kuća za zaštitu prava nogometaša, upozorio je da je u posljednjih 12 mjeseci bilo 50 primjera neisplate dogovorenih primanja, a onda ih i savjetovao da paze na što pristaju i što rade. TA organizacija zastupa oko 65.000 igrača diljem svijeta.

Athletic je izdvojio primjer Lewisa Grabbana, bivšeg igrača Nottingham Foresta i Bournemoutha, koji se priključio Al-Ahliju prošlog ljeta. Njemu je prije no što je ugovor razvrgnut klub ostao dužan više od 460.000 eura u plaćama i oko 650.000 eura zbog raskidanja ugovora.

Takvih primjera ima 50-ak, a zahvaćaju i druge klubove. Jedan od njih je i Al-Nassr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.