SP u rukometu

Hrvatski heroj obranio četiri sedmerca pa otkrio u kakvom je stanju s ozljedom

Foto: Screenshot HRS YouTube

HRVATSKA rukometna reprezentacija je pobjedom protiv Katara osigurala prvo mjesto u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Izabranici Line Červara su slavili rezultatom 26:24 te u drugi krug prenijeli tri boda. Heroj susreta protiv Katara je bio vratar Marin Šego s četiri obranjena sedmerca.

Šegi je susret protiv Katara bio prvi na SP-u

"Bila je to odlična utakmica. Odigrali smo jako dobro u pravom trenutku, kada nam je možda i najviše trebalo. Bili smo prava Hrvatska i nadam se da sada idemo prema vrhu", rekao je Šego kojemu je ogled protiv Katara bio prvi susret na SP-u.

Pogledajte kako su utakmicu Hrvatske u Indexovom studiju komentirali Božidar Jović i Valter Matošević:

"Nisam branio više od mjesec dana, sve je OK, noga ne popušta, a nadam se da će tako i ostati."

Protiv Katara se brusio karakter momčadi u stresnim trenucima

Odličnu dionicu je protiv Katara odigrao i pivot njemačkog Melsungena Marino Marić. On je zabio pet pogodaka, isto kao i lijevi vanjski Marko Mamić.

"Bila je to tvrda i izjednačena utakmica. Vodili smo veći dio utakmice, što je bilo dobro psihološki za momčad. Imali smo plus tri, ali nismo se uspjeli odvojiti. Bila je ovo utakmica u kojoj smo brusili karakter momčadi u stresnim trenucima", u svom je stilu rekao Marić i dodao:

U četvrtfinalu kreće rukometno ludilo

"Imali smo izvanredne golmane, obrana 6-0 je bila odlična, pokretljiva i borbena. Bila je ovo najvažnija utakmica ovog dijela nakon kojeg prenosimo tri boda."

Hrvatskoj u srijedu ujutro slijedi put u Kairo, a onda i tri utakmice drugog kruga. U skupini gdje je smješteno šest momčadi treba biti među prve dvije kako bi se ostvario plasman u četvrtfinale.

"Sada nam slijede Danska, Argentina i Bahrain. Da nam se ne bi ponovio Japan, moramo ozbiljno shvatiti i Argentinu i Bahrein. Moramo se dočepati četvrtfinala, a tada kreće rukometno ludilo," zaključio je Marić.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.