hrvatski nogometni kup

Šef hrvatskih sudaca: Mislio sam da nikad više neću vidjeti ovakvo suđenje

Foto: Pixell

RIJEKA je u drugom poluvremenu polufinala Kupa protiv Osijeka preokrenula 0:2 i s pobjedom 3:2 plasirala se u finale gdje će 1. kolovoza u Šibeniku za trofej igrati protiv Lokomotive.

Međutim, umjesto da se danas priča o senzacionalnom preokretu Rijeke i fantastičnom golu Petra Bočkaja, vijest dana je katastrofalno suđenje suca Igora Pajača. Dvije ključne pogreške suca su usmjerile utakmicu i na koncu odlučile pobjednika. U trenutku kad je Osijek imao ugodnih 2:0 Pajač je iz samo njemu poznatih razloga dao drugi žuti karton Kleinheisleru, a onda je par minuta kasnije dosudio kazneni udarac za Rijeku, nakon što je Talys izbio loptu glavom i naslonio ruku na Capana koji je teatralnom reakcijom natjerao suca da dosudi jedanaesterac. Najveći problem u cijeloj priči je da se niti jednom VAR nije oglasio kako bi Pajača natjerao da promijeni odluku.

Nakon utakmice svjedočili smo groznim scenama, do sada nezabilježenim u hrvatskom prvoligaškom nogometu. Pajač je morao Rujevicu napustiti u pratnji policije, pomoćni trener Osijeka Karlo Primorac ga je brutalno izvrijeđao, zbog čega je opravdano isključen.

Antonija Čolaka, strijelca drugog gola domaćina, šakom u glavu je opalio Eros Grezda. Incident se dogodio na parkiralištu ispred svlačionica. Zbog svega je intervenirala i policija koja je izvršila službenu obradu događaja.

Suđenje Pajača za Index je komentirao šef Sudačke komisije HNL-a Ante Kulušić.

''Što se dogodilo? Što da vam kažem, u utorak u 12 sati sazvao sam izvanrednu sjednicu sudačke komisije na kojoj ćemo detaljno analizirati sve sporne trenutke i tada ćemo donijeti neke odluke. Ne želim prije sjednice ništa detaljnije komentirati niti prejudicirati sankcije za Pajača, ali moram reći da sam izrazito nezadovoljan suđenjem. Posebice ne korištenjem VAR-a na utakmici u Rijeci'', kazao nam je Kulušić pa je dodao:

''Otkako smo uveli VAR, nisam o suđenju razgovarao s novinarima. Suđenje je bilo kvalitetno. Vjerovao sam da više nećemo svjedočiti ovakvim scenama, ali eto, imamo što imamo. Više ne bih komentirao ništa do sastanka komisije.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.