Scolari predstavljen kao trener Palmeirasa

BIVŠI izbornik brazilske i portugalske nogometne reprezentacije, Luiz Felipe Scolari (61), u četvrtak je predstavljen kao novi trener brazilskog Palmeirasa iz Sao Paula.

Već je u lipnju bivši trener nogometaša Chelseaja potpisao dvogodišnji ugovor s klubom koji je također uspješno vodio od 1997. do 2000. godine.

Formaliziranjem suradnje s Palmeirasom, Scolari je definitivno ispao iz kombinacija za nasljeđivanje dosadašnjega brazilskog izbornika Carlosa Dunge, koji se povukao s klupe reprezentacije nakon neuspjeha na južnoafričkom Mundijalu.

"Danas je Palmeiras moj život", izjavio je Big Phil novinarima na predstavljanju.

Scolari će prvi put svoju novu momčad voditi u nedjelju na gostovanju kod Avaija u srazu 9. kola brazilske Serije A. Palmeiras je pred njegovim očima u četvrtak, nakon predstavljanja, pobijedio Santos 2:1 kao domaćin u derbiju osmoga prvenstvenog kola. Tu je utakmicu vodio njegov budući pomoćnik Murtosa.

Nakon osam kola s 12 osvojenih bodova Palmeiras drži sedmo mjesto prvenstvene ljestvice.

Scolari je bio Svjetski prvak s Brazilom 2002. godine, nakon čega je Porugal doveo do finala Eura 2004. i polufinala SP-a 2006. godine. Nakon otkaza u Chelseaju tijekom sezone 2008/2009, prešao je u redove uzbekistanskog Bunyodkora iz Taškenta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.