Schumacher samo jednom slabije startao u sezonu

ŠESTO mjesto na VN Bahreina, deseto u Australiji i ispadanje u Maleziji. Učinak je to Michaela Schumachera (skupio devet bodova) nakon uvodne tri utrke Svjetskoga prvenstva u Formuli 1.

Nakon tri godine mirovine sedmerostruki svjetski prvak vratio se na staze, međutim, povratnička sezona, od koje su mnogi očekivali puno više, nije krenula očekivanim tijekom za sjajnog njemačkog vozača. Štoviše, piše Bild, Schumacherovi dosadašnji rezultati slabiji su i od njegove prve pune sezone u najprestižnijem automobilističkom natjecanju.

Schumacher je u Formulu 1 kročio 1991. godine, no tada je odvezao svega šest utrka. Kompletnu je sezonu prvi put imao godinu kasnije, a u nju je startao četvrtim mjestom, a potom i s dva osvojena treća.

Uzme li se današnja raspodjela bodova kao mjerilo, samo je jednom njemački as slabije krenuo u SP Formule 1, a bilo je to 2005. godine. Započeo ju je odustajanjima u Australiji i Bahreinu, a između tih utrka ostvario sedmo vrijeme kruženja u Maleziji, što mu je donijelo dva boda, a što bi danas iznosilo osam bodova. U ukupnom poretku završio je te godine na trećemu mjestu, iza Fernanda Alonsa i Kimija Räikkönena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.