Schumacher i danas kroji Formulu 1: "Bio je ključan u stvaranju momčadi prvaka"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ROSS BRAWN smatra da je Michael Schumacher odigrao ključnu ulogu u stvaranju današnje dominantne momčadi Mercedesa, s kojom je proveo posljednje tri godine svoje F1 karijere.


Schumacher se 2010. vratio u Formulu 1 nakon trogodišnje pauze i to s novom tvorničkom momčadi Mercedesa koja se u F1 vratila nakon 1955. Mercedes je 2009. prodao svoj 40-postotni udio u McLarenu i kupio 75,1% momčadi Brawn GP kako bi nakon 55 godina ponovno imali vlastitu momčad.

Za njemačku momčad vozila su dva njemačka vozača, Nico Rosberg i Michael Schumacher, a tadašnji tehnički direktor Ross Brawn koji je s Michaelom osvojio svih sedam naslova prvaka u Benettonu i Ferrariju, hvali njegov utjecaj i naslijeđe koje se osjeti i danas.

"Michael je sigurno dao svoj doprinos organizaciji i sustavu koji su kasnije postigli uspjehe u Mercedesu", rekao je Brawn u intervjuu za CNN.

"Pomogao je u uspjehu Ferrarija i nastavio je tako i u Mercedesu. Kad vidite vozača predana uspjehu poput Michaela, to vas povuče naprijed. Znali ste da ne možete iznevjeriti momčad i svi su se tako ponašali. Kad je vozač tako usredotočen na uspjeh, to motivira ljude. Michael je bio veliki motivator. Važna lekcija koju sam od njega naučio bila je važnost stvaranja pozitivne atmosfere i dobrog osjećaja u momčadi".

"S njegovim znanjem i zrelošću, njegove vještine komuniciranja s inženjerima za aerodinamiku, dinamiku vozila ili gume bile su neprocjenjive. Bio je ključan u stvaranju sustava koji su doveli do uspjeha koje Mercedes danas ostvaruje", zaključio je Brawn.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.