"Sa 17 godina izgubila sam polufinale Wimbledona, otac me izbacio na ulicu"

Foto: Profimedia

JELENA DOKIĆ, umirovljena tenisačica rođena 1983. u Osijeku i nekadašnja Fed Cup reprezentativka Srbije i Australije, već godinama se muči s depresijom, o čemu često piše na društvenim mrežama. Instagram koristi i za mučna svjedočanstva iz doba kad je bila profesionalna tenisačica.

Kći oca Srbina i majke Hrvatice u karijeri je nastupala za zemlju svog oca i Australiju, svojevremeno je bila sjajna tenisačica koja je osvojila šest titula, a 2002. godine bila je četvrta tenisačica svijeta. 40-godišnjakinja je ipak poznatija po traumama iz svog života s ocem Damirom, koji ju je tukao i zlostavljao, o čemu je pisala u autobiografiji.

Gostujući u jednom podcastu, Dokićeva je ispričala mučnu priču o tome što je doživjela nakon poraza u polufinalu Wimbledona 2000. Rekla je kako joj otac Damir nije dozvolio da se vrati u hotel.

''Kad sam počela igrati tenis i kad sam udarila prvu lopticu, moj otac me je tukao'', rekla je Dokićka. 

''Polufinalistkinja sam Wimbledona, sjedim u suzama nasred prostorije za igrače, razgovaram telefonom s ocem, koji mi kaže da sam sramota i za njega i obitelj zato što sam izgubila u polufinalu Wimbledona", priča Dokićka, koja je tada imala 17 godina, i dodaje:

''Nije mi dozvolio da se vratim u hotel, već mi je rekao da radim što hoću, da spavam na ulici, jer se ne vraćam. Ostala sam u prostorijama Wimbledona, čekala da svi odu, sakrila sam se u kut prostorije za igrače kako bih tu prenoćila. Našli su me usred noći jer su čistači sređivali prostoriju kasno navečer.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.