Runje: Nedostatak pameti nam je odnio pobjedu u Sedanu

NOGOMETAŠI Lensa remizirali su kod nejakog Sedana odigravši 2:2 u susretu 34. kola francuske druge lige. Ipak, i dalje su uvjerljivo vodeći i najveći izglednici za povratak u Le Championnat.

Odigrao je tu utakmicu, i to u cijelosti, hrvatski reprezentativni vratar Vedran Runje, usput u 89. minuti zaradivši žuti karton. Da je kojim slučajem Lens slavio u ovome ogledu na korak bi se približio povratku u elitni razred francuskoga nogometa. Međutim, pogodak Senegalca Babacar M'Baye Gueyea iz jedanaesterca u prvoj minuti sudačke nadoknade odgodio je njihovo slavlje.

"Došli smo ovdje po pobjedu i ostvarenje svog cilja. Imali smo pregršt prilika u prvom dijelu utakmice, no nismo ih znali iskoristiti", kazao je Runje, zaslužan za nekoliko vrsnih obrana.

"Znali smo da Sedan nije momčad koja se predaje, a nervoza i pomanjkanje pameti uzrokovali su drugi pogodak domaćina. Ipak, ne mislim da će ovaj rezultat odigrati ključnu ulogu u našim nastojanjima da se vratimo u prvoligaško društvo", objasnio je na hrvatski čuvar mreže momčadi koja nakon 34 odigrane utakmice na kontu ima 65 bodova.

Do kraja ligaškog nadmetanja u Le Championnatu 2 prostale su još četiri utakmice, a nekoliko je klubova u lovu na prvu ligu. Uz Lens se kao najveći kandidati ističu Strasbourg s 59 osvojenih bodova, odnosno jednim više od Metza i dva od Boulognea. Montpellier i Tours sakupili su 56 bodova što im također daje za pravo gledati s optimizmom na rasplet natjecanja.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.