EURO U-21

Rumunjski "Subašić" u suzama: "Sestra mi je umrla, a onda sam joj dao obećanje"

Foto: EPA-EFE

RUMUNJSKA U-21 reprezentacija ugodno je iznenađenje Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu.

>>> Rumunjska u ludom meču srušila i Englesku. Šest golova palo u zadnjih 20 minuta

Nakon što su sredili Hrvatsku s 4:2 na otvaranju, jučer su u ludoj završnici pobijedili Englesku s 3:2 i tako došli u priliku boriti se za prvo mjesto skupine protiv Francuske koja je također na dvije pobjede.

Na kraju lude utakmice protiv Engleza rasplakao se rumunjski kapetan, golman Ionut Radu.

Radu, 22-godišnji član talijanske Genoe, kao devetogodišnjak je ostao bez sestre Eme koja je tada imala 14 godina. Od tada sa sobom uvijek nosi majicu s njenim likom.

"Dugujem ti sve, volim te, Ema", piše mu na majici.

"Od dolaska u Italiju, majica s njenim likom je tu, uvijek je nosim sa sobom. Kada sam bio mlad, obećao sam da ću je nositi na sve velike stadione na svijetu. Imao sam devet godina kada je umrla. Majicu uvijek ostavljam pored desne stative, tako da uvijek imam osjećaj da je pored mene", rekao je u suzama Rumunj nakon velike pobjede na Euru.

Navijači diljem Europe odmah su se prisjetili Danijela Subašića. Hrvatski golman uvijek ispod dresa nosi majicu u čast tragično preminulom prijatelju Hrvoju Ćustiću.

Prije 11 godina 24-godišnji je Ćustić udario glavom u betonski zid Stanova za vrijeme utakmice s Cibalijom.

Za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji hrvatski se golman rasplakao na presici kada su ga upitali za velikog prijatelja...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.