Rukavina s dva pogotka Gyoru donio mir u modru svlačionicu

DINAMO je pobijedio Győr u prvoj utakmici doigravanja za Europa ligu sa 2:0, a dvostruki strijelac bio je Rukavina u 19. i 28. minuti.

> Ubijaju iz svih oružja: Hajduk odškrinuo vrata Europe

> Vaha opalio trening na dan utakmice, policija spremna dočekala 30-ak Boysa

U prvoj utakmici doigravanja za Europa ligu Dinamo je pobijedio mađarski Győr dvama pogocima Ante Rukavine. Mađari su razočarali domaće navijače igrom u prvom dijelu kada nisu ličili na ozbiljnu momčad koja je prije samo dva tjedna izbacila francuski Montpellier. Vahid Halilhodžić uspio je u samo dva dana pripremiti momčad za možda najvažniju utakmicu sezone, ali iste igrače i sličnu taktiku već smo mogli vidjeti u vrijeme Zajeca i kratko nakon njega. Izgleda kako je momčadi samo trebao malo veći šok kako bi proigrali.

U prvo poluvrijeme Dinamo je ušao puno bolje nego Mađari. Već u prvih pet minuta Modri su stvorili dvije dobre prilike koje nisu uspjeli realizirati Morales i Sammir. U 15. minuti Szabo je srušio Etta, a Morales iz slobodnog udarca puca malo pored gola. U 19. minuti Dinamo je poveo. Etto je dodao Rukavini pred kaznenim prostorom, a Dinamov napadač ušetao se u šesnaesterac i lako pogodio donji desni kut za vodstvo od 1:0. Već četiri minute kasnije "hrvatski Henry" imao je novu priliku, ali nije uspio glavom zahvatiti visoku loptu Sammira pred golom Győra.

U 28. minuti Etto je ponovo ubacio u kazneni prostor u kojem se stvorila velika gužva, a domaća obrana nikako nije uspjela odstraniti opasnost. Loptu je pokupio Rukavina i sa sedam metara poslao loptu na isto mjesto kao i kod prvog gola, a Dinamo je imao laganih 2:0. Nakon dvostrukog šoka iz igre je trener domaće momčadi izvadio Marka Dinjara, jedinog Hrvata na suprotnoj strani pošto je Valentin Babić izostao zbog žutih kartona. U igru je ušao Brazilac Felicio Marques koji je d tada stvarao velike probleme Dinamu,posebno u drugom djelu. U 45. minuti iz slobodnog udarca sa 25 metara Marques je pucao, a Lončarić uz manje poteškoće ulovio loptu u ruke.

Győr opasniji u drugom dijelu: Halilhodžić radi greške svojih prethodnika?

Drugo poluvrijeme bilo je u znaku Győra koji je neprestano prijetio, najviše u prvoj polovici poluvremena. Iz novog slobodnjaka sa 20-ak metara Marques je pogodio lijevu stativu Lončarićeva gola! Nekoliko minuta kasniej Aleksidze je bio blizu, ali nije uspio pospremiti dobar centaršut u mrežu. I onda se dogodilo neočekivano. Kod prednosti od 2:0 Halilhodžić je iz igre izvadio Moralesa, a ubacio Mesarića i zatvorio utakmicu. To su prije njega radili mnogi na Maksimiru i taj je potez već koštao Dinamo mnogih pobjeda. Modri su imali sreće što Mađari uz sve prilike u drugom poluvremenu nisu pronašli put do mreže. Gyor je nastavio s pritiskom, a novu veliku šansu imao je Ceolin koji je pucao s ruba šesnaesterca, a Bišćan je uskočio u izbio loptu pola metra ispred gol-linije.

Dinamo je ponovo došao u priliku tek u 64. minuti kada je pucao Etto, udarac obranio odlični Stevanović, a pokušaj Sammira da odbijanac pospremi u mrežu završio je malo preko grede. Još jednu priliku upropastio je Rukavina u 73. minuti, primio je loptu na desetak metara usamljen pred srpskim vratarem i pucao slabo ravno u njega. Tri minute kasnije Rukavina je izašao, naravno, bez pljeska s tribina na kojima večeras nije bilo BBB-a, tek 30-ak Dinamovih navijača.
Do kraja utakmice vidjeli smo tek nekoliko ispucavanja na obje strane, dok su sa tribina dopirali glasni zvižduci domaćih navijača nezadovoljnih predstavom mađarske momčadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.