HNL

Rožman: Dinamo je razina play-offa Europa lige i dobar test za nas

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rijeke u subotu gostuju kod Dinama (Stadion Maksimir, 17:30) u utakmici 24. kola HNL-a. Utakmicu su najavili trener Simon Rožman i igrač Luka Capan.

"Pozdrav svima, rekao bih da je iza nas jedan normalan tjedan. Kad to kažem mislim na to da su igrači napredovali, dobro smo komunicirali, htio bih čestitati igračima zbog toga koliko rade na sebi i misle o ekipi. Ne biramo utakmice, ova nije bitnija ili manje bitna, naš cilj je da se svaki dan ponašamo kako se treba ponašati izvan zone ugodnosti. I onda, kad se to nagradi rezultatom i pljeskom publike, sve ovo se isplati raditi", rekao je Rožman na početku pa dodao:

"Ne bih puno govorio o sljedećoj utakmici, znamo da Dinamo dvije godine nije izgubio kod kuće, ali imamo svoje šanse i bit će to pravi izazov za nas. Govorimo o suparniku koji je na razini play-offa Europa lige pa je ovo dobar test za nas prije europskih ispita na ljeto. Siguran sam da će igrači pokazati želju i sve ono što imaju u sebi. Na terenu izgledamo dobro, igrači su se našli, postali smo momčad i to je jedini recept za pokazati ono najbolje od nas."

Nakon trenera Rijeke riječ je dobio i Capan, koji je optimistično najavio derbi s Dinamom.

"Svjesni smo kakva nas utakmica čeka, idemo u goste našoj najboljoj momčadi, koja će sigurno biti motivirana jer smo ju ove godine izbacili iz Kupa. Njih se puno pita, ali imamo i mi što reći, moramo dati sve od sebe, u zadnje četiri utakmice smo pokazali koliko znamo i odmah je rezultat bio jako dobar", rekao je Luka Capan. 

Rožman se kratko osvrnuo i na situaciju s ozljedama. 

"Nemam kod sebe onaj papir koji obično nosim, što znači da su svi zdravi nakon dugo vremena", zadovoljno je istaknuo slovenski strateg koji nije htio otkriti taktičke planove za Dinamo, ali je istaknuo kako ima spreman plan, a nakon njega ponovno je govorio Capan:

"Naravno da smo pozitivni, nismo primili gol u zadnje dvije utakmice i svaku utakmicu jedva čekamo. Svaki bod nam je bitan u borbi za Europu i želimo ih osvojiti što više. Na Maksimiru će biti puno trenutaka u utakmici gdje će Dinamo napadati, a mi ćemo biti u podređenom položaju. Bitno je da izdržimo početni pritisak, a onda će biti lakše", rekao je Capan pa komentirao činjenicu da je on prvi u redu igrača koji bi mogli zamijeniti Lepinjicu, koji neće igrati zbog kartona:

"Navikao sam na promjene pozicija, nisam opterećen time. Razmišljao sam o tome, ali to je tako. Dugi niz godina igram više pozicija i tako će vjerojatno biti i budućnosti", zaključio je Capan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.