Rooneyjev temperament - engleska nada i strah

ENGLESKI izvjestitelji ni približno se nisu zadovoljili dojmom koji je Capellova momčad ostavila u pripremnoj utakmici protiv južnoafričke momčadi Platinum Starsa. Iako su pobijedili sa 3:0, pogocima Jermaina Defoea, Joea Colea i Waynea Rooneyja, kroničari igre Gordog Albiona tvrde da njihova momčad nije impresionirala niti u jednom trenutku ogleda.

Capello je od prve minute na travnjak poslao najjaču momčad, ali bez možda i najveće zvijezde, Waynea Rooneyja, koji je teren osjetio tek u drugom poluvremenu. Osim pogotka, Rooney je, pak, ostavio trag u svađi sa suparničkim igračima, ali i sucem ovog ogleda Jeffom Selogilweom.

"Bio sam silno razočaran. Prije ove utakmice je Rooney bio jedan od meni najdražih nogometaša na svijetu. Nakon bliskog kontakta s njim on to definitivno više nije", rekao je Selogilwe i nastavio:

"Vrijeđao me, više puta tijekom utakmice. Bio je prgav i mogu reći da ima nasilan karakter. Ovo što govorim jest i jedan vid opomene za njega. Ako bude ovako reagirao na Svjetskom prvenstvu, dobit će garantirano crveni karton. Nisam vadio kartone, ali sam ostao posve razočaran njegovim ponašanjem."

Defoe: Njegov temperament je pozitivan kada je pod kontrolom

Unitedov prgavac sucu je između ostalog poručio i "fuck you", iziritiran grubim prekršajima protivničkih igrača koje je osjetio odmah po ulasku u igru. Rooney se ispričao Selogilweu nakon susreta i poklonio mu svoj dres, s desetkom na leđima. Suca to ipak nije impresioniralo.

Iz tabora SAD-a, s kojima Englezi otvaraju južnoafričku odiseju, već su poručili da će igrati na kartu Rooneyjeva temperametna. Drugim riječima, pokušat će ga isprovocirati i na taj način eliminirati iz igre, što sjajnom napadaču ne bi bilo prvi put. Na SP-u u Njemačkoj Rooney je u četvrtfinalu nagazio Carvalha i zaradio isključenje, no njegov se disciplinski dosje bitno popravio.

Prošle sezone zaradio je svega osam žutih kartona, a isključenje nije zaradio od premierligaškog susreta s Fulhamom u ožujku 2009. godine. Tijekom cijelih kvalifikacija za SP Rooney je ostao čist, bez žutog kartona. No, njegove su frustracije bitno porasle u finišu protekle sezone, koji je propustio zbog ozljede gležnja, zaradivši je četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka s Bayernom. Spomen na bolni gležanj prilično je svjež i Rooney stoga oštro reagira na grubosti protovnika.

"Smatram da je njegov temperament pozitivan, kada je pod kontrolom. Kada biste mu oduzeli taj žar u igri, on ne bi bio isti igrač", rekao je Rooneyev suigrač i napadač Spursa Jermain Defoe.

Rooney, pak, izvan terena ne djeluje nervozno. U razgovoru s novinarima, s osmijehom od uha do uha, ističe: "Ne mogu dočekati početak ovog SP-a. Zadovoljan sam, iako sam dobio samo jedno poluvrijeme. Mislim da smo u ovom susretu dobili ono što smo željeli."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.