SNOOKER

Ronnie O'Sullivan šesti je put prvak svijeta u snookeru

Foto: Getty Images

SJAJNI 44-godišnji Englez Ronnie O'Sullivan šesti je put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u snookeru. On je u finalu igranom tijekom subote i nedjelje u Sheffieldu svladao 16 godina mlađeg sunarodnjaka Kyrena Wilsona 18:8.

O'Sullivan se ovim trijumfom izjednačio sa svojim uzorima Velšaninom Rayom Reardonom i Englezom Steveom Davisom na drugom mjestu po broju naslova svjetskog prvaka u modernoj eri, a ispred njih je samo veliki Škot Stephen Hendry sa sedam naslova.

Već u prvoj finalnoj sesiji igranoj u subotu popodne O'Sullivan je ostvario prednost 6:2 protiv Wilsona, koji je nastupio u svom prvom finalu svjetskog prvenstva, no u subotu navečer Wilson je uspio nanizati pet frameova zaredom i primaknuti se O'Sullivanu s 8:2 na 8:7, ali je iskusniji Englez dobio posljednja dva framea dana i uoči nedjeljnog nastavka imao prednost 10:7. 

Šesta titula za O'Sullivana

Wilson je osvojio prvi nedjeljni frame i smanjio na 10:8, a imao je priliku smanjiti i na 10:9, no promašio je relativno laganu ružičastu kuglu u pokušaju preotimanja partije O'Sullivanu, a kazna je bila neumoljiva. O'Sullivan je osvojio svih sedam preostalih popodnevnih frameova pa je posao dovršio već u prvom frameu večerašnje sesije.

Finale tako nije donijelo niti izbliza onakvu dramu kakvu su ponudila oba polufinala, u kojima su O'Sullivan i Wilson svladali svoje suparnike Marka Selbyja odnosno Anthonyja McGilla s po tijesnih 17:16.

O'Sullivan je naslov prvaka osvajao 2001., 2004., 2008., 2012., 2013. i 2020., a jedini poraz u finalu pretrpio je 2014. od Selbyja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.