EURO 2020

Ronaldo i Schick imaju po pet golova. Tko će biti najbolji strijelac Eura?

Foto: EPA-EFE

OSTALE su još samo tri utakmice do kraja Europskog prvenstva. U nedjelju ćemo saznati prvaka Europe, a dodijelit će se i individualne nagrade za postignuća na turniru. 

Jedna od najglamuroznijih je nagrada za najboljeg strijelca. Tu listu trenutno predvode Cristiano Ronaldo i Patrik Schick, ali nagrada će pripasti samo jednom igraču. UEFA ima pet kriterija u slučaju da više igrača postigne isti broj golova. U slučaju da su igrači izjednačeni po prvom kriteriju, onda se prelazi na idući kriterij sve dok jedan igrač ne dobije prednost.

Ako su dva igrača postigla jednak broj golova, najboljim strijelcem bit će proglašen onaj koji:

1. Ima više asistencija na Euru.

2. Je odigrao manje minuta na Euru.

3. Koji je dao više golova u kvalifikacijama za Euro (uključujući playoff). 

4. Koji je dobio manje kartona (žuti + crveni) na Euru.

5. Koji je dobio manje kartona (žuti + crveni) u kvalifikacijama za Euro.

S obzirom na to da Ronaldo ima jednu asistenciju, a Schick nijednu, portugalski napadač je zasad onaj koji će dobiti nagradu za najboljeg strijelca. Romelu Lukaku, Karim Benzema i Emil Forsberg su dali po četiri gola, ali su ispali s turnira i za njih je ova utrka završena.

Od preostalih igrača najveće šanse imaju Harry Kane i Raheem Sterling, koji mogu odigrati još dvije utakmice. Sterlingu će biti dovoljna dva gola i jedna asistencija, dok bi Kaneu dovoljna bila tek tri pogotka ili dva gola i dvije asistencije. Tri pogotka ima i Danac Dolberg te je trenutno poravnat s Kaneom. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.