Esport

Ronaldo gubi najveće sponzore? Nestao s društvenih mreža FIFA-e 19

Screenshot: FIFA 19

IAKO je Cristiano Ronaldo čvrsto odbacio sve optužbe za silovanje Kathryn Mayorge 2009. godine, zbog čitavog skandala i negativnog publiciteta najveći sponzori polako se ograđuju od Portugalca. Nakon što je zabrinutost izjavio Nike, to je učinila i izdavačka kuća Electronic Arts, koja je na službenom Twitter profilu za FIFA-u uklonila sve slike s Cristianom Ronaldom iako je zaštitno lice igre. 

>Ronaldo: Nisam silovatelj! Silovanje je odvratan zločin

>Ronaldo ostaje bez milijarde dolara od Nikea? "Jako zabrinuti optužbama..."

U službenom priopćenju Electronic Artsa se tako navodi: "Svjesni smo zabrinjavajućih izvješća o optužbama protiv Cristiana Ronalda. Pažljivo pratimo situaciju jer očekujemo da se sportaši i naši ambasadori ponašaju u skladu s vrijednostima naše tvrtke." Cristiano Ronaldo je tako uklonjen sa službenog Twitter profila EA SPORTS FIFA koji prati oko šest i pol milijuna ljudi. Umjesto njegovog lika nalazi se logo igre, a na naslovnoj slici dodane su recenzije i ocjene igara. 


Screenshot: Twitter

Uklanjanje lika Cristina Ronalda s društvenih mreža jasna je poruka, ali i poprilično jednostavan zadatak. Odluče li se na to, uklanjanje njegovog lika iz izbornika u igri, svih vizuala te videa u kojima se nalazi bit će puno teži pothvat. No, pitanje je hoće li se to dogoditi. EA Sports pomno prati razvoj situacije, a svoj potez opravdaju time da samo prate marketinške trendove. Cristiano Ronaldo je već drugu godinu zaredom zaštitno lice FIFA igara i centralna je figura brojnih marketinških aktivnosti. Dođe li do toga da se Electronic Arts odluči potpuno ograditi od Ronalda, to bi ih moglo skupo koštati, ali realno i nemaju puno izbora. FIFA 18 prodana je u 24 milijuna primjeraka, a i FIFA 19 je na dobrom putu. Osude li Ronalda, to bi značilo da se na svakoj kopiji igre nalazi silovatelj.

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz optužbe za silovanja instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag afera Ronaldo.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.