RONALDINHO

Ronaldinhovo propadanje: "Gol pleše pred curama u četiri ujutro pa ih vodi doma"

Foto: EPA

MOŽDA na prvu ovaj podatak zvuči čudno, ali kada uzmemo u obzir sve poroke kojima je robovao Ronaldinho, on postaje vrlo logičan - velikom Brazilcu na računu je ostalo tek šest eura.

To je poznato već neko vrijeme, no sada je sud u Porto Alegreu blokirao Ronaldinhovih 57 objekata. Razlozi su nepoštivanje okolišnih pravila i dug koji je zbog nepoštivanja tih pravila nakupio.

Iznos duga je 2,3 milijuna eura, piše Folha de S. Paulo. 

Nevolje s Ronaldinhom počele su još u vrijeme njegove najveće slave, kada je najprije u dresu PSG-a, a potom Barcelone i Milana oduševljavao svijet, osvajao trofeje i bio proglašen najboljim igračem na svijetu 2005. godine. Dijete iz siromašne brazilske favele koje je rano ostalo bez oca jednostavno nije znalo s novcem jednom kada je do njega došlo. 

Skupi izlasci, prostitutke, djevojke koje su ga iskorištavale zbog novca, nerazumna trošenja na bespotrebne stvari idealna su formula za propast, a baš je takvim putem krenuo i Ronaldinho.

Kako je izgledao Ronaldinhov izlazak?

Još 2008. godine, uoči polufinalnog ogleda Barcelone i Manchestera u Ligi prvaka, španjolski novinar Daniel Garcia Marco preuzeo je ulogu "špijuna" i kronološki opisao kako izgleda jedan izlazak Ronaldinha s prijateljima. 

00.30 - Ronaldinho je s prijateljima uglavnom išao u Casanova Beach Club koji je radio i kao restoran. Radilo se o mjestu s pet zvjezdica. Tamo bi večerali više vrsta mesa, a Ronaldinho je posebno obožavao tatarski biftek. Ako su išli u Mimo, Ronaldinho bi najčešće jeo špagete karbonara ili crveno meso. Najviše se, u hektolitrima, pilo pivo, a popila bi se i koja čaša vina. Ronaldinho je pića zbog svog ugleda često dobivao na račun kuće, ali znao je platiti i ogroman račun. Pogađate, napojnice osoblju bile su izdašne, a on je uvijek bio susretljiv prema ljudima koji su ga prepoznali i htjeli razmijeniti par rečenica s njim.

01.15 - Društvo se najelo, sjelo u dva Range Rovera i krenulo u Sanduguitu, klub u Part Ginestri. Tamo je bilo puno Brazilaca i zato je Ronaldinho toliko uživao u tim posjetima. Zvijezda Barcelone za tu je priliku najčešće nosila sve bijelo. 

02.00 - Party je počeo. Vidno pijani Ronaldinho pjevao je reggae i Rihannin hit 'Umbrella'. Svirao je i bubnjeve i plesao kao da sutra ne postoji. Pri kraju večeri je čak spriječio i jednu tučnjavu u klubu.

4.00 - Ronaldinho je u totalnom kaosu. Skinuo je majicu, oko njega su se okupile djevojke, a Brazilac im je spremno demonstrirao svoje plesno umijeće. Bio je ozlijeđen prije tog izlaska, ali na podiju se to nije osjetilo. 

7.00 - Brazilac napušta klub u ženskom društvu s nekoliko promila alkohola u krvi. Sanduguita je obično radila do 5, ali vlasnici su znali da će im Ronaldinho napuniti džepove i napraviti dobru reklamu pa rade dok god on ne ode iz kluba.

Kada se pogleda ovaj "izvještaj", a posebno kada znamo kako su talijanske kolege kasnije izvještavale o još luđim i skupljim provodima, onda geneza njegovih problema postaje sasvim jasna. 

Ipak, najveći udarac njegovim financijama zadali su problemi u koje je ušao sa sudom u Porto Alegreu. Naime, dotični sud blokirao mu je čak 57 objekata zbog nagomilanog duga prema državi Sao Paolo koji je nastao zbog kršenja zakona o okolišu. 

Ide na Maltu zaraditi novac?

Zajedno s bratom Robertom, on je 2009. godine izgradio most dug 142 m koji je povezivao Ronaldinhovo imanje s jezerom Guaiba. Most je polovicom svoje dužine ušao u jezero, a sud je nakon dvije godine naredio rušenje mosta i naknadno izgrađene ribarske platforme.

Ronaldinho je osuđen zbog ilegalnih radnji na štetu okoliša te mu je izrečena novčana kazna za svaki dan tijekom kojeg ne podmiri dugove. Ronaldinho ih nije plaćao, a sada se nalazi u ogromnim problemima.

Oduzete su mu španjolska i brazilska putovnica te mu je zabranjeno napuštanje Brazila. Prisilni boravak u Brazilu onemogućio mu je ispunjavanje sponzorskih obveza, ali i druge aktivnosti kojima bi se mogao baviti kako bi podmirio nastali dug. Jedna od njih je i ono što mu najbolje ide, a to je igranje nogometa.

Sve su češći napisi u brazilskim medijima koji tvrde da Ronaldinho najozbiljnije razmatra bogatu financijsku ponudu malteške Birkirkare. Radi se o jednom od najvećih klubova jedne od najslabijih europskih zemalja.

Ronaldinho zbog svoje poodmakle dobi (39 godina), nesportskog života i slabe fizičke pripremljenosti danas može biti tek maskota, a ne ozbiljno pojačanje. I baš to treba Maltežanima, kojima su takvi potezi jedini potencijalni ulaz u fokus svjetskih medija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.