Romain Sato MVP 6. kola Topa 16

ROMAIN SATO najkorisniji je košarkaš (MVP) 6. kola Topa 16 Eurolige košarkaša. Zaslužio je to učinkom od 22 koša (šut iz igre 6/9, sl. bacanja 7/7), 5 skokova, 1 asistencijom, dvije ukradene lopte i pet iznuđenih faula u pobjedi svoje Siene nad Efes Pilesnom 93:87.

Spomenuti učinak donio mu je vrijednosni indeks 27, najviši u kolu, čime je ponovio učinak iz trećeg kola prvog dijela sezone kada je također ponio epitet najkorisnijeg igrača.

Iza Sata su najbolji učinak ostvarili Himkijev Raul Lopez i Mirza Teletović iz Caja Laborala, koji su ostvarili identični indeks 26. Lopez je u pobjedu svoje momčadi nad Olympiacosom (96:83) ugradio 14 koševa, 6 skokova, 4 asistencije i 4 iznuđena prekršaja, dok je Teletović u pobjedi nad Cibonom (102:90) zasjao s 25 koševa, 9 skokova i 6 iznuđenih prekršaja.

Najbolje individualne predstave 6. kola zaokružili su Mantas Kalnietis iz Žalgirisa i D'or Fischer iz Maccabija, obojica s vrijednosnim indeksom 25.

Na kraju kažimo i da je zbirno gledano u šest utakmica Topa 16 Eurolige, najviši prosječni vrijednosti indeks ostvarivao Amerikanac u redovima Cibone Jamont Gordon (23.83), a da se na trećem mjestu iste ljestvice smjestio Marko Tomas (19.00). Na drugom mjestu se, pak, smjestio bivši Cibonin igrač, a danas Maccabijev Alan Anderson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.