snježna kraljica

Rodeš: Ovo nije bio moj dan. Znam da mogu puno bolje skijati

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

FRANCUZ Clement Noel pobjednik je 11. izdanja slaloma skijaša za Svjetski kup na Sljemenu, dok je jedini hrvatski skijaš koji je osigurao drugu vožnju, Istok Rodeš, zauzeo 25. mjesto.

Rodeš je sa startnim brojem 17 nakon prve vožnje zauzimao 19. poziciju sa zaostatkom od 1,40 sekundi. U drugoj vožnji Rodeš, koji je lani na Sljemenu bio sedmi, što mu je najbolji rezultat u Svjetskom kupu, pao je za šest mjesta.

"Trebam biti zadovoljan s nekim stvarima, ali ne s cijelom utrkom. Na kraju sam u prvih 30 nakon ne baš idealne dvije vožnje. Nije ovo bio moj idealan dan. Ovo nije moje najbolje skijanje. Definitivno nije ni blizu onoga što ja mogu i što znam da mogu. Idemo dalje", prvi je dojam Istoka Rodeša nakon utrke na Sljemenu.

Analizirao je potom hrvatski skijaš svoju drugu vožnju.

"Probao sam napasti, možda sam previše htio danas. Nisam uspio povezati napadački ritam, svako toliko dogodila bi mi se sitna greškica koja me izbacila iz tog ritma. Presudili su detalji. Sad kad gledam, te greške se ne vide, to su sitni detalji koji odlučuju na ovakvoj razini. Trebam popraviti to i onda mogu konkurirati za neke više pozicije.

Kad malo gledam, tu sam negdje kao i treći Talijan Alex Vinatzer. Mislim da mogu skijati kao i on, možda i bolje od njega", rekao je Rodeš za HRT.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.