Robert Prosinečki

Robert Prosinečki ima novi posao

Foto: EPA

ROBERT Prosinečki predstavljen je kao novi trener u slovenskom prvoligašu Olimpiji. Prosinečki je ugovor s klubom potpisao do 2024. godine. U slovenskom će klubu, za koji je u prošlosti i sam nastupao, voditi sedam hrvatskih nogometaša: Ivana Banića, Marijana Čabraju, Gorana Milovića, Marina Pilja, Roberta Mudražiju, Marija Kvesića i Ivana Prtajina. Kao trener Prosinečki je još vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor u dva navrata te reprezentacije Bosne i Hercegovine i Azerbajdžana.

"Nakon što je Uprava kluba, nakon niza neuvjerljivih nastupa i rezultata koji nisu bili na očekivanoj razini, odlučila smijeniti dosadašnje stručno vodstvo, s ponosom i zadovoljstvom predstavljamo kako je novi trener našeg kluba Robert Prosinečki. Ne događa se svaki dan da tako veliko nogometno ime dođe u Sloveniju. Ukazala nam se prilika i iskoristili smo je“, ovim su povodom priopćili iz Olimpije.

Skender dobio otkaz

Na klupi Olimpije Prosinečki će naslijediti hrvatskog trenera Dinu Skendera. Skender je otkaz dobio nakon tri utakmice u nizu bez pobjede. Jučer je remizirao protiv Domžala 1:1 i Maribor mu je pobjegao na sedam bodova prednosti. Protiv Skendera su se okrenuli i navijači kluba, koji su mu skandirali da ode, a neki od njih su nakon utakmice ušli u svlačionicu i tražili da napusti klub.

Na trenersku klupu Prosinečki se vraća nakon godinu i pol dana stanke, a s Olimpijom je potpisao ugovor do kraja sezone 2023./24. Ljubljanski je klub trenutačno na trećem mjestu ljestvice slovenskog prvenstva. Ima sedam bodova manje od vodećeg Maribora te četiri manje od Kopera koji je na drugom mjestu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.