RK Zagreb dobio novog trenera

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

NENAD ŠOŠTARIĆ novi je trener rukometaša Zagreba. Nakon što je praktički cijelu trenersku karijeru proveo u ženskom rukometu, Šoštarić će karijeru nastaviti na klupi Zagreba s koje je nedavno smijenjen Slavko Goluža i na kojoj je privremeno sjedio Andrija Nikolić.

Šoštarić je dijete Zagreba i bivši igrač ovog kluba, a veći dio trenerske karijere proveo je vodeći rukometašice. Bio je trener zagrebačkih klubova Šparte i Lokomotive, Karbona iz Zaprešića, Sesveta... Bio je izbornik mlađih dobnih skupina reprezentacije Hrvatske, ali i seniorske reprezentacije s kojom je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu.

Kraće vrijeme radio je i u muškom rukometu. Njegovi angažmani u Emiratima bili su vezani za muški klub Al Jazira, a bio je i izbornik muške reprezentacije Jordana. Od 2016. je vodio rukometašice Lokomotive, a godinu kasnije je preuzeo i žensku reprezentaciju od koje se oprostio prije tri dana u Cazinu pobjedom protiv BiH.

Šoštarić: Poziv je bio iznenađenje

"Poziv Zagreba je bio iznenađenje, nisam ga očekivao. Ovo je iskorak, ali i zatvaranje životnog kruga. To je klub u kojem sam počeo igrati, u kojem sam proveo praktički cijelu igračku karijeru. Raditi ovdje je izuzetan izazov i odgovornost. Ulazim otvorenog srca, s velikom željom da ostvarimo dobar rezultat. Ovo je velika čast, ja nisam samoreklamer, drago mi je da su prepoznali ono što radim, sada je na meni da to prenesem na igrače", rekao je Šoštarić na predstavljanju.

Komentirao je i svoju odluku da nakon niza godina provedenog s rukometašicama, preuzme jednu momčad:

"Zvuči kao floskula, ali rukomet je rukomet. Kod nas je normalno kada ideš iz muškog u ženski rukomet, ali nije kada je obrnuto. Bitno je da svatko od nas radi svoj posao najbolje što može. Moja filozofija je da trener stvara igrače, ali i igrači stvaraju trenere."

Otkrio kako želi da momčad igra

Otkrio je i kako bi želio da Zagreb u budućnosti igra:

"Mi moramo zabiti više golova iz kontre i polukontre, više lakih golova. To će biti moj cilj u budućnosti, da budemo ekipa koja osim što zna igrati 6 na 6, želim da možemo trčati u oba smjera, da se maksimalno brzo vraćamo u obranu. Da možemo iskoristiti svoje potencijale."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.