RIVER - BOCA

River Plate izdao službeno priopćenje: Ne žele igrati u Madridu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

ODLUKA da se uzvrat finala Copa Libertadoresa između River Plate i Boce Juniors igra 9. prosinca (20:30) na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu izazvala je veliko iznenađenje i šok u Južnoj Americi. Argentinci nikako da se pomire s tim da će o osvajaču tamošnje Lige prvaka odlučivati na europskom tlu.

> Zarada ispred navijača, evo koliko karata imaju pristalice Rivera i Boce

Mnogi smatraju kako je ovo veliki poraz za južnoamerički nogomet, koji je pao pod utjecaj novca te preselio u Europu. No, i taj meč je upitan jer Boca i dalje traži pobjedu i trofej za zelenim stolom nakon što je napadnut autobus s njenim igračima ispred Monumentala, a s druge strane River se protivi igranju u Madridu i smatra da je u cijeloj priči najviše on oštećen jer neće igrati pred svojim navijačima.

River se u subotu oglasio i službenim priopćenjem u kojem odbija igrati u Madridu. Smatraju da je to nepotreban i ogroman udarac za klub i navijače Rivera. Za nerede, za koje su kažnjeni, okrivili su argentinsku vlast. Iz Rivera pozivaju da se utakmica ipak odigra na njihovom El Monumentalnu, koji se dvaput punio i dvaput ostavio navijače u razočaranju nakon što se utakmice nisu odigrale.

“Odgovornost za incidente od 24. studenog, koje smo mi najoštrije osudili, a dogodili su se van stadiona, snose nadležni državni organi. Ni na koji način naš klub ne može biti odgovoran za to”, navodi se u Riverovom priopćenju.

Podsjetio je klub i da je 66 tisuća navijača strpljivo čekalo ispred stadiona gotovo osam sati, da su se i dan kasnije, u nedjelju vratili ispred Monumentala. I oni su sada oštećeni jer koliko su troškovi puta zbog promjene mjesta odigravanja uzvrata. Vjerojatno previsoki da bi ih prosječni navijač Rivera mogao sebi priuštiti.

"Nevjerojatno da u istoj zemlji, u istom gradu u kojem se organizira G20 samit, država nije u stanju garantirati sigurnost za odigravanje najvažnije utakmice argentinskog nogometa i to zbog šake nasilnika", zaključak je Riverovog istupa u javnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.