RIVER - BOCA 3:1 River u ludnici nakon produžetaka postao prvak Južne Amerike

Foto: Guliver Image/ Getty Images

RIVER je novi prvak Južne Amerike! U povijesnom uzvratu finala Copa Libertadoresa River je srušio Bocu 3:1 nakon produžetaka u Madridu i ostvario najveću pobjedu u svojoj povijesti.

Heroj pobjede je Juan Quintero, koji je zabio golčinu od prečke u 109. minuti za 2:1 dok je Boca bila s igračem manje, a potom i sa zvukom sirene asistirao Martinezu za konačnih 3:1 i nevjerojatnu pobjedu na stadionu Santiago Bernabeu! 

Time je River osvojio četvrti naslov južnoameričkog prvaka, dok je Boca ostala na šest naslova. Ipak, ovo je više od bilo kojeg trofeja i bilo kakve pobjede. Ovo je za povijest koja pamti samo pobjednike, a to je River. 

A sve je krenulo drukčije. U 44. minuti Dario Benedetto je nakon lopte Nandeza prošao jednog igrača Rivera pa drugog "poslao po burek", a onda je izašao u zicer i hladnokrvno matirao Armanija za veliko vodstvo u Madridu. Navijači Boce bili su u transu.

Bilo je to idealno vrijeme za vodstvo i činilo se da se River neće oporaviti. No prevario se svatko tko je tako nešto pomislio. Već u 68. minuti bilo je 1:1. Bila je to sjajna akcija Rivera nakon koje je Fernandez prošao po desnoj strani i poslao povratnu loptu za Lucasa Pratta, koji je iz prve opalio i pogodio za izjednačenje 1:1 u domu Reala, gdje su sada navijači Rivera doživjeli svojih pet minuta. 

Do kraja regularnog dijela nije bilo većih prilika, a onda je u produžecima uslijedila drama. Već u 92. minuti Wilmar Barrios je dobio drugi žuti karton zbog oštrog starta nad Palaciosom na sredini terena pa je Boca ostala s igračem manje. To je bio signal za River da krene naprijed i dotuče protivnika. Dobro se Boca branila prvih 15 minuta, no pokleknula je u 109. minuti.

Juan Quintero opalio je s ruba šesnaesterca i od prečke pogodio za povijesnih 2:1 i velikih preokret. Kolumbijac, koji je u igru ušao u 58. minuti, bio je na korak do titule heroja Superclasica, ali još nije bilo gotovo. Ponosna Boca je krenula naprijed s desetoricom, pritisnula rivala, a Leonardo Jara je u 118. minuti pogodio lijevu stativu. 

Uslijedio je novi u seriji kornera za Bocu, vratar Andrada krenuo je naprijed, a River je dočekao priliku, obranio se i u 122. minuti postavio konačnih 3:1. Quintero se petom oslobodio čuvara  i asistirao za Martineza, a on je poslao loptu u prazan gol za početak velike fešte s jedne i najveće noćne more s druge strane.

Tako je River prvi put u povijesti osvojio naslov kontinentalnog prvaka protiv svog najvećeg rivala. To je nešto što se nikad neće zaboraviti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.