HNL

RIJEKA - INTER 1:1 Veliki kiks Rijeke. Acosty promašio zicer za pobjedu

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

RIJEKA je samo remizirala s Interom 1:1 u posljednjoj utakmici sedmog kola Prve HNL. Time se hrvatski doprvak propustio izjednačiti s Dinamom na drugom mjestu pa sada Riječani na četvrtom mjestu imaju bod manje od Osijeka, dva od Dinama te četiri od vodećeg Hajduka.

Istina, Rijeka ima utakmicu manje, baš kao i Dinamo. 

Rijeka je produljila dva dobra niza rezultata kod kuće, ali je ipak ostala bez dva boda koje su svi na Rujevici vjerojatno već unaprijed upisali protiv posljednje ekipe HNL-a. No, u napetoj utakmici s čak 10 žutih kartona (od čega su gosti zaradili sedam) nije uspjela stići do pobjede. 

Bišćanova ekipa nije izgubila ni deveti susret zaredom pred svojim navijačima u prvenstvu, a poraz od protivnika iz Zaprešića nije doživjela još od 2012. godine. Ovo je bio peti njihov remi, uz 16 pobjeda Riječana u posljednjoj 21 utakmici. 

Inter ni u sedmoj utakmici ove sezone nije uspio stići do pobjede, uz četiri poraza i tri remija. No, kad su gosti večeras dobili penal poslije samo 15 sekundi, činilo se da su i tri boda moguća. 

Nakon samo 15-ak sekundi gosti su dobili penal nakon što je Punčec srušio Mamuta u šesnaestercu. Točnije, obojica su se povlačila za dres, ali je Punčec ipak bio malo agresivniji u tome i sudac Čuljak procijenio je da je to prekršaj za kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo baš Mamut nad kojim je i napravljen penal te je zabio za veliko vodstvo Intera na samom startu dvoboja.

Uslijedila je velika nervoza na terenu nakon toga, a u 20. minuti nastao je pravi mali kaos. Mamut je nakon jednog napada Intera ostao ležati u šesnaestercu Rijeke, ali domaći nisu htjeli izbaciti loptu, nego je Murić krenuo u kontru, a grubo ga je rukom s leđa zaustavio Postonjski. Nastala je gužva, skočile su obje klupe, a najborbeniji je bio pomoćni trener Rijeke i bivši dinamovac Ante Tomić koji je krenuo prema Postonjskom. Tribine su proključale, a na kraju su žute kartone dobili Murić i Mazalović te Postonjski.

 

Ipak, uspjela je Rijeka stići na vrijeme do izjednačenja. U 30. minuti Murić je prekrasno proigrao Gorgona koji je pobjegao obrani Intera, zaobišao vratara i zabio u svom 100. nastupu za Rijeku. 

Činilo se da će Rijeka do kraja utakmice uspjeti zabiti barem još jedan gol i ostvariti pobjedu. I nije da nije imala dobre prilike, i to u finišu, ali uzalud. Lopta nije htjela u gol. 

Domaći su u 43. minuti tražili penal. Mlinar je zakačio Tomečaka malo po nozi, a ovaj je pao. Međutim, sudac Čuljak samo je odmahnuo rukom. Tribine su i ovu odluku glavnog suca ispratile povicima: "Cigane, cigane!"

U nastavku je Rijeka vršila pritisak, tražila put do drugog gola, ali je većina njenih pokušaja završavala u bloku gostujuće obrane. Međutim, mogao je Inter i do novog vodstva u 74. minuti. Punčec se okliznuo u ključnom trenutku, Postonjski je došao do lopte i odlično pucao, a Prskalo je sjajno reagirao i obranio njegov udarac. 

Gosti su se potom još više povukli, a Rijeka je najavila ofenzivu do samog kraja te je propustila dvije velike prilike za pobjedu. Prvo je u 84. Tomečak sjajno ubacio za Acostyja koji je dobro šutirao, ali je na kraju samo pogodio prečku.

Nakon toga je sudac Čuljak produžio utakmicu za još sedam minuta, a u 94. minuti opet je Acosty imao priliku proslaviti se, ali... Bila je to visoka lopta u kaznenom prostoru Intera, Fernandez je spustio za Acostyja koji je u sjajnoj prilici pucao preko gola i propustio realizirati praktički zicer za pobjedu.

Tim promašajem potonule su i posljednje nade Riječana da će stići do pobjede te sada gledaju u leđa Osijeku, Dinamu i Hajduku. S druge strane, Inter je stigao do trećeg remija i trećeg boda te se izjednačio s Varaždinom.  

Prva HNL nastavlja se nakon reprezentativne pauze, 14. rujna. Rijeka će dočekati Hajduk, a Inter će u Zaprešiću ugostiti Slaven Belupo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.