Europa liga

Rijeka sutra igra s prvim sastavom La Lige. Njeni igrači najavljuju borbu za tri boda

Foto: Screenshot HNK Rijeka YouTube

NOGOMETAŠI Rijeke sutra od 21 sat gostuju kod Real Sociedada u petom kolu Europa lige. Hrvatski prvoligaš je još uvijek bez bodova u skupini u kojoj su još Napoli i AZ Alkmaar, a po prvi bod ili bodove kreću protiv vodeće momčadi španjolskog prvenstva.

"Teško se suprotstaviti vodećoj momčadi La Lige. Nisu slučajno na prvom mjestu u ligi koja je uz englesku Premierligu definitivno najjača na svijetu. Sigurno da su izraziti favoriti, ali mi smo od početka imali za cilj uzeti što više bodova. Nažalost, do sada u tome nismo uspjeli, iako smo zaslužili. ali nadamo se da ćemo uzeti neke bodove", optimističan je u najavi vezni igrač Rijeke Luka Capan koji je otkrio i plan igre protiv španjolske momčadi.

Rijeka je protiv Sociedada na Rujevici dobro parirala

"Idemo se u Sociedad boriti kao i u svakoj utakmici do sada pa da se nakon utakmice barem svi možemo pogledati u oči i reći da smo dali sve od sebe. Naravno da će nam trebati doza sreće i da će oni morati promašiti koju izrazitu šansu, ali mi od svojih snova sigurno nećemo odustati."

Uz Capana, utakmicu je najavio i lijevi bek Rijeke Daniel Štefulj koji je odigrao svih šest utakmica u Europi ove sezone.

"Idemo kod jednog jako kvalitetnog protivnika na jedno teško gostovanje. Vidjeli smo u prvoj utakmici na Rujevici da smo im dobro parirali te smo imali svoje prilike koje nažalost nismo iskoristili. Oni su na kraju zabili taj gol u 90. minuti", rekao je Štefulj o susretu prvog kola u kojemu je Sociedad slavio s 0:1.

Nakon Sociedada slijedi gostovanje kod Hajduka

Taj susret bio je dobar pokazatelj Rijeci kako se suprotstaviti španjolskom prvoligašu.

"Mi idemo u Sociedad s namjerom da pobijedimo i uzmemo tri boda. Bit će teška utakmica, ali borit ćemo se i vidjeti što će se dogoditi", najavio je 21-godišnjak.

Rijeka još uvijek ima tri pozitivna igrača na koronavirus, a to je izniman problem u tjednu kada se između europske utakmice igralo protiv Osijeka na Rujevici, dok se sljedeći vikend gostuje kod Hajduka.

"Ja sam spreman, dajem svoj maksimum. Imamo gust raspored, puno napornih utakmica, ali na treneru je da odluči, rotira i odmori neke igrače. Mi koji smo na terenu dajemo svoj maksimum da osvojimo tri boda", zaključio je Štefulj.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.