"Rekli su da sam zmija kad sam došao u Chelsea. Šokirala me ponuda kad sam otišao"

Foto: EPA

DANNY DRINKWATER (33) napustio je Chelsea u ljeto 2022. godine i otada nije pronašao novi klub. Engleski veznjak 2017. stigao je u Chelsea za 37.9 milijuna eura iz Leicestera, s kojim je senzacionalno osvojio Premier ligu. "Rekli su da sam zmija kada sam napustio Leicester. Mnogi i danas misle kako nisam trebao otići", izjavio je u intervjuu za Sport Bible.

Tijekom pet godina za Chelsea upisao je svega 23 nastupa. Vrijeme je provodio na posudbama u Burnleyju, Aston Villi, Kasimpasi i Readingu, za koji je prošle godine, odnosno prije 427 dana, odradio svoju zadnju službenu utakmicu. Vjerovao je da je važan dio momčadi i da će zbog toga dobiti ponudu engleskih prvoligaša. Međutim, to se nije dogodilo. 

"Pitam se što mi se dogodilo", dodao je Englez, koji ima tri nastupa za reprezentaciju. "Vjerojatno je riječ o nekoliko stvari. Prvo, broj šansi koje sam dobio, a drugo su ozljede te moj nedostatak strpljenja. Nisam navikao sjediti i čekati minute. Bio sam frustriran", izjavio je.

Sarri mu je sat vremena prije isteka prijelaznog roka rekao da neće puno igrati

"Nakon što sam potpisao ugovor s Chelseajem, kupio sam kuću u roku mjesec dana. Toliko sam želio da sve uspije. Planirao sam preseliti obitelj, pse i sve ostalo. Htio sam dati 100 posto od sebe, no poslije prve sezone shvatio sam da nešto ne valja", izjavio je Drinkwater, koji bi rado opet igrao za Leicester i pomogao mu izboriti povratak u Premier ligu, iz koje je ispao prošle sezone. 

Drinkwater je ponovio priču prema kojoj mu je navodno tadašnji trener Chelseaja Maurizio Sarri jedan sat prije isteka prijelaznog roka rekao kako bi mogao imati slabu minutažu. "Rekao sam: 'Što? Shvaćaš da imam sat vremena? Dao si mi sat vremena bez upozorenja da će se to dogoditi?'

Govorio je o interesu inozemnih klubova, ali to mi nije bila opcija jer sam morao ostati u Engleskoj zbog obitelj. Sin mi je imao tek godinu dana. Sarri i ja smo otada imali neprijateljski odnos, bila su potrebna dva-tri tjedna kako bismo se smirili", tvrdi Drinkwater.

Nakon obiteljskih problema počeo piti

Drinkwater je u sezoni 2018./2019. upisao samo jedan nastup. Uz tešku nogometnu situaciju, imao je probleme i u privatnom životu. "Djed i baka su mi preminuli, tati je dijagnosticirana leukemija, brat je prolazio kroz svoje probleme nakon vojske i uginuo nam je pas. Nisam htio o svemu tome pričati. K tome sam imao situaciju sa sinom", ispričao je engleski nogometaš.

Kako je sam živio usred Londona, tako je počeo s noćnim izlascima. "Najlakše je otići van i uživati, u baru popiti nekoliko pića. No to ništa neće riješiti. Sjećam se da sam razmišljao kako to nisam ja", nastavio je Drinkwater, koji je u to vrijeme imao i prometnu nesreću u kojoj su u automobilu bile dvije žene i zbog koje je uhićen te mu je na 20 mjeseci oduzeta vozačka dozvola.

"Sjećam se kako sam sjedio u zatvoru. Bilo je to jutro kada sam trebao pokupiti sina. Mislio sam si: 'Ti si idiot. Razbio si auto nakon izlaska. Zbog čega?' Shvatio sam da se moram popraviti", nastavio je Drinkwater, priznavši kako na posudbama nije bio ni izbliza dobar kao nekad.

Chelsea mu ponudio posao

"Chelsea mi je rekao da dobro radim s mladim igračima te mi je ponudio trenerski posao kada završim karijeru. Pomislio sam: 'Ovako ste se godinama ponašali prema meni, a sad mi nudite posao. Što je to, kompenzacija?'" rekao je Drinkwater za Sport Bible.

"Nogomet mi je dao mnogo toga. Roditeljima sam kupio kuću iz snova i brinuo se o vlastitoj obitelj. Sigurno sada neću reći da je nogomet sranje", zaključio je Drinkwater, koji danas na Transfermarktu vrijedi 400 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.