REAL TRAŽI NOVE GALACTICOSE Obara li klupski rekord?

Foto: Getty Images / Guliver Image

REAL MADRID sinoć je u 13. kolu La Lige na Santiagu Bernabéu na jedvite jade s 3:2 pobijedio Malagu. 
 
Nakon što je ponovno svjedočilo blijedoj realizaciji trenutačno 743,80 milijuna eura vrijedne momčadi, a ujedno i najskuplje na svijetu, rukovodstvo aktualnog europskog i španjolskog prvaka za predstojeće zimsko prijelazno razdoblje spremno je izdvojiti 200 milijuna eura.
 
Prioritet madridskog kluba, prema natpisima Marce, predstavljaju vratarska i napadačka pozicija. Na vrhu su želja Kepa Arrizabalaga (23) i Mauro Icardi (24).
 
Golman Athletic Bilbaa Kepa Arrizabalaga poduže se vrijeme povezuje s Kraljevskim klubom. Baskijsko dijete nedavni je debitant u dresu španjolske reprezentacije i slovi kao ponajveći talent španjolskog nogometa.
 

Sadašnji mu ugovor s Athletic Bilbaom istječe 30. lipnja sljedeće godine. Baskijci će mu uskoro ponuditi očekivano produljenje suradnje, no zov Madriđana dovest će ga u kušnju. Real Madrid već je pripremio 20 milijuna eura. 

Interov kapetan Mauro Icardi u sinoćnjoj utakmici protiv Cagliarija postigao je dva pogotka te je potvrdio tezu kako je u životnoj formi. U dosadašnjih 14 službenih nastupa u Seriji A poentirao je 15 zgoditaka te s Cirom Immobilom dijeli epitet najučinkovitijeg strijelca talijanske lige.

Argentinac je u listopadu protekle godine s Interom sklopio novi ugovor - prema kojem godišnje zarađuje 5,5 milijuna eura - valjan do konca lipnja 2021. godine. U potpisani ugovor uvrštena je i odštetna klauzula u iznosu od 110 milijuna eura. U slučaju transfera, za Maura Icardija plaćena bi bila najveća odšteta u Realovoj povijesti. Prva i trenutačno najveća veže se uz Garetha Balea i njegov transfer iz Tottenhama krajem kolovoza 2013. godine za rekordan 101 milijun eura.
 
Ako u svojem naumu i ne uspije, Real Madrid odlučan je dovesti Alexisa Sáncheza (28) vrijednog 65 milijuna eura. Budući da Arsenalovom centarforu ugovor završava narednog ljeta, Realovi ga operativci zimus mogu otkupiti prema znatno nižoj cijeni. Prema navodima engleskih medija, trener londonskog kluba Arsène Wenger skloniji je pristanku da Čileanac otiđe u Španjolsku negoli da osnaži Arsenalove rivale.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.