Real ga je otpisao, sad vodi Milan prema polufinalu Lige prvaka

Foto: EPA

Milan i Napoli u četvrtfinalu Lige prvaka odigrali su utakmicu iznad očekivanja. S obzirom na broj dobrih prilika koje su stvorile obje momčadi, pravo je čudo što je Milan pobijedio samo 1:0. Iako je strijelac tog jedinog pogotka bio Bennacer, najboljim igračem utakmice proglašen je Brahim Diaz, Realov igrač na posudbi u Milanu.

Diaz, koji je poznat kao Milanov igrač za velike utakmice, napravio je najveći posao kod pogotka u 40. minuti. Sam je povukao kontru, dao na desnu stranu za Leaa te povratnu loptu proslijedio na lijevu stranu do strijelca Bennacera. "Kakva noć. Ovo je moja ekipa!" napisao je Diaz nakon što je proglašen igračem utakmice.

Novinari su ga nakon sjajnog nastupa pitali želi li se vratiti u Real Madrid. Izbjegao je odgovor. "Nije ovo vrijeme da pričamo o Realu. Zadovoljan sam i sretan u Milanu jer ova momčad zaslužuje uspjehe. No još uvijek imamo puno posla."

Nije uspio u Realu

Diazove brojke ove sezone ne obaraju s nogu. Odigrao je za Milan 34 utakmice, u kojima je zabio šest golova i četiri puta asistirao. Za Milan 23-godišnjak igra već treću sezonu, a svih 113 utakmica za talijanski klub odigrao je kao posuđeni igrač Real Madrida.

Kraljevski klub kupio ga je od Manchester Cityja za 17 milijuna eura u siječnju 2019. godine, no nije ga puno koristio. Nastupio je samo u 21 utakmici za Real i zabio dva pogotka. Svojim je izjavama dao naslutiti da se ne želi ni vraćati u matični klub, s kojim ima ugovor do 2025. godine.

Kako piše Marca, Milan i Real nisu odredili kolika je njegova otkupna cijena, no nagađa se da bi Real mogao tražiti između 20 i 35 milijuna eura ako ga Talijani odluče otkupiti. Ako to ne budu htjeli, na kraju sezone će se vratiti u Madrid jer mu istječe posudba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.