KINESKA LIGA

Rafi Benitezu će na novom poslu asistent biti Hrvat

Foto: Instagram

DARKO MATIĆ novi je pomoćnik Rafe Beniteza na klupi kineskog prvoligaša Dalian Yifanga. Matić je nogometna legenda u Kini i jedan od stranaca koji su najviše obilježili kineski nogomet.

Može se pohvaliti da je stranac s najvećim brojem nastupa u Super Ligi, a u devet godina koliko je u Kini igrao skupio je 330 nastupa i njima dodao pet pogodaka. 

Matić je nogometni put započeo u švicarskom Thunu 2000. godine, a nakon toga je igrao za Orašje, Eschborn i Senecu. 2007. godine otišao je u Kinu, točnije u Tianjin Tedu. Tamo je igrao jednu sezonu pa prešao u Beijing Guoan, a karijeru je završio u Changchun Yataiju 2016. godine, iako se službeno od nogometa oprostio u veljači 2017.

Mjesec dana nakon umirovljenja Beijing Guoan imenovao ga je svojim novim direktorom, a od ranije je isticao svoje zanimanje za trenersku funkciju. Posebno se ističe po tome što govori čak devet jezika. 

Vijest da će Matić obavljati ovu funkciju prenio je upravo Rafa Benitez na svojoj službenoj stranici, a za Matića je ovo debi u trenerskom svijetu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.