Rad i Rabotnički obavili posao, Budućnost i Kopar traže prolaz u gostima

SINOĆ su odigrane utakmice prvog pretkola Europske lige. Rezultati su više-manje bili očekivani, a jedino su nogometaši Budućnosti iz Podgorice pobacili. Naime, podgorički klub je poražen od albanskog Flamurtarija rezultatom 1:3. Gosti su poveli golom Ardita Shehaja u 23. minuti, te su nastavili kontrolirati igru sve do kraja prvog poluvremena. Nakon poluvremena trener domaćina Saša Petrović radi izmjenu i ubacuje u igru, umjesto indisponiranog Amira Adrovića, Brazilca Flavia Becka Juniora. Nogometaši Budućnosti se bude i već u 53. minuti utakmice, nakon sjajne asistencije Golubovića, Dragan Bošković postiže pogodak. Nakon izjednačenja domaćini su opušteni što albanski igrači rapidno kažnjavaju. Flamurtari, golovima Xhafaja u 63. i kapetana Sakaja u 65. minuti, osigurava miran uzvrat za tjedan dana. Budućnost se, pak, okreće uzvratu u velikim problemima pošto je odmah nakon utakmice trener domaćih, Saša Petrović, dao ostavku.



Luka Koper- Karagandy 1:1

Nogometaši Kopera su pred nešto više od 2000 gledatelja na stadionu Bonifika remizirali protiv kazahstanskog Shakhtera Karagandyja. Domaći su do teško stečenog vodstva došli pogotkom Davora Bubanje u 80. minuti utakmice. Veselje je trajalo vrlo kratko jer je u 93. minuti utakmice, u sudačkoj nadoknadi, Zhambly Kukeyev postigao gol iz jedanaesterca.

Rad- Tre Penne 6:0

U prvoj europskoj utakmici nakon 22 godine izbivanja s europskih terena, nogometaši Rada nisu razočarali. Najraspoloženiji u Radovoj momčadi su bili dvostruki strijelci Stanojević i Kojić, dok su ostale pogotke zabili Mrkela i Pršo. Šest golova prednosti garantira nogometašima Rada miran uzvrat i drugu rundu kvalifikacija gdje će snagu odmjeriti protiv nogometaša Olympiacos iz Volosa.

Trans- Rabotnički 1:4

Nogometaši makedonskog Rabotničkog pobijedili su u gostima kod estonske Narve Trans. Visokom su si pobjedom olakšali posao u uzvratu i prolazak u drugi krug kvalifikacija. Mrežu domaćina je načeo Krste Velkoski golom u 16.minuti. Anton Epikhin poravnava rezultat na 1:1 golom u 34. minuti. Početkom drugog poluvremena kapetan Rabotničkog Borce Manevski dovodi goste u vodstvo, a Flip Petkovski u 73. i Vlatko Grozdanovski u 88. minuti osiguravaju pobjedu makedonskog kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.