PSG prodao Romi najskupljeg ranjenika

Foto: Twitter

NAKON ŠTO je ostala bez Radje Nainggolana, Roma je dovela već šesto pojačanje ove sezone.

Nakon Justina Kluiverta, Gregoirea Defrela i još nekoliko igrača, na Olimpico je stigao i Javier Pastore. Roma je 29-godišnjeg Argentinca PSG-u platila 25 milijuna eura, a bivši igrač Palerma potpisao je na pet godina.

Kad je 2009. godine došao u Palermo, Pastorea su htjeli brojni veliki engleski klubovi, ali je dečko iz Cordobe odabrao Palermo. Talijani su ga platili nešto manje od pet milijuna eura, a isplatio im se već u prvoj sezoni. Kao polušpica iza Cavanija i Miccolija, Pastore je bio jedan od najzaslužnijih za peto mjesto koje je Palermo osvojio te godine.

Sljedeće sezone bili su osmi i Pastore je u ljeto 2011. godine postao najskuplji igrač u povijesti francuske lige i jedan od najskupljih u povijesti općenito. Preporođeni i superbogati PSG platio ga je tada golemih 40 milijuna eura i tako započeo stvaranje velike momčadi. Pastore je bio solidan, ako ne i odličan u prve dvije sezone, ali onda su počeli golemi problemi s ozljedama zbog kojih praktički nije ozbiljnije igrao od 2016. godine.

U 269 nastupa za PSG upisao je 45 golova i 62 asistencije, ali ipak nije ispunio očekivanja koja su na Parku prinčeva bila golema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.