Prvom picku NBA drafta stradalo koljeno nakon što mu se raspala tenisica

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZION WILLIAMSON je zaista čudo od košarkaša. S 200 cm i skoro 130 kg podsjeća na mladog Charlesa Barkleya ili LeBrona Jamesa jer je unatoč neobičnoj građi strahovito pokretljiv, brz i skočan, a uz to inteligentan igrač s dobrim pregledom igre. Zbog svega toga taj će mladić sasvim sigurno biti prvi izbor ovogodišnjeg drafta.

U eri u kojoj se sve vrti oko novca mnogi su čak razglabali o tome treba li Zion uopće ove godine igrati sveučilišnu košarku na Dukeu, jer mu akcije na draftu ne mogu biti više nego što jesu, a nekakva ozljeda mogla bi sve upropastiti.

Ta se problematika aktualizirala noćas na utakmici njegova Dukea i North Caroline, na kojoj je Zion doživio bizarnu ozljedu. Već u prvoj minuti utakmice otpao mu je đon tenisice, nakon čega je proklizao i ozlijedio koljeno.

Nasreću. čini se da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi.

"Riječ je o blagom istegnuću koljena, ali više ćemo znati nakon pregleda. Najvažnije je da ligamenti nisu oštećeni", izvijestio je legendarni trener Dukea Mike Krzyzewski.

Momčad je bez njega djelovala izgubljeno, North Carolina je uvjerljivo pobijedila 88:72. Ali kad se radi o vrhunskim talentima, rezultati sveučilišta manje su bitni, takvi igrači igraju jednu sezonu u NCAA ligi samo zato što moraju, odnosno jer ne smiju u NBA izravno iz srednje škole.

Čak je i slavni Scottie Pippen predložio Williamsonu da ne igra do kraja sezone kako bi se sačuvao, no njemu to nije padalo na pamet.

"Ne mogu tek tako prestati igrati. Iznevjerio bih suigrače, trenera, mnoge ljude... Da nisam mislio igrati, ne bih ni išao na koledž", rekao je tada Zion.

Međutim, ovaj bizarni incident pokazao je da do ozljede uvijek može doći, koliko god se čuvao, te da takav ishod mogu izazvati različiti čimbenici. Makar definitivno nitko nije očekivao da će stradati zbog neispravne obuće, što ne služi na čast Nikeu, koji mnogi s pravom okrivljavaju za ozljedu.

Ipak, očekuje se da će Williamson ponovno zaigrati za Duke prije kraja sezone, ali ne prije nego što mu se koljeno potpuno ne oporavi.

Uostalom, kao što kaže, njegovo odsustvo razočaralo bi mnoge, pa i cijeli niz svjetskih zvijezda kojima je zapeo za oko. Napomenimo samo da je baš noćašnju utakmicu zbog njega došao pogledati bivši predsjednik SAD-a Barack Obama, a posljednjih tjedana uživo su ga gledali Jay-Z, LeBron James, Floyd Mayweather...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.