Prvi dio dalmatinskog okršaja za Rabuzina - u Šibeniku ili Splitu?

U KUĆI hrvatskog nogometa u Rusanovoj s početkom u 11 sati održat će se ždrijeb finalnih utakmica Kupa, u kojima će se za Rabuzinovo sunce boriti Hajduk i Šibenik.

Povjerenstvo za natjecanje na ždrijeb je pozvalo i predstavnike sudionika finala jer se odmah po izvlačenju domaćinstva prvog susreta biti održan i sastanak oko organizacije, na kojem bi se klubovi trebali usuglasiti i oko satnice dvoboja.

Splićani su se do svog osmog nastupa u finalu domogli nakon što su u polufinalu pogotkom Senijada Ibričića u uzvratnoj utakmici izbacili Dinamo. Zanimljivo, tri od četiri puta (1993.,1995. i 2000.) kad su osvajali Kup Splićani su u finalu nadvisili Zagrepčane, (2003. su bili bolji od tadašnjeg drugoligaša Uljanika) koji su ih dvaput nadigrali u završnici (2001. i 2008.), a 2005. je Hajduka na putu do duple krune zaustavila Rijeka.

Šibenik je pak po prvi puta u 78 godina dugoj povijesti kluba plasirao se u finale, a veliku pobjedu Karačićevoj momčadi osigurali su Ermin Zec i Ivan Fuštar, koji su svojim pogocima u uzvratnoj utakmici zatvorili Varteksu vrata šestog finala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.