Prvi dan DreamHack Mastersa obilježilo ispadanje ekipe Virtus.pro

Foto: Twitter/@dreamhackcsgo

Već prvog dana natjecanja na DreamHack Mastersu u Malmöu oprostili smo od četiri ekipe. Svi timovi odigrali su svoje inicijalne mečeve po skupinama nakon čega su gubitnici igrali eliminacijske mečeve. Najveće iznenađenje ispadanje je legendarne poljske ekipe Virtus.pro koja tako nastavlja s velikim varijacijama od turnira do turnira. Uz Poljake, s turnira su ispali mousesports, Team EnVyUs te B.O.O.T-ds.

 >>SVE ŠTO TREBATE ZNATI O DREAMHACK MASTERSU Najbolje CS:GO ekipe na svijetu za 250 tisuća dolara
 
 >>CS:GO SUPERTIM FAZE CLANA Prvi test za NiKu i društvo već krajem mjeseca
 
DreamHack Masters u Malmöu prva je prilika timovima da na LAN-u pokažu što mogu s novim postavama. Favoriti su uglavnom ispunili očekivanja, tako su SK Gaming i Astralis lako upisali prve pobjede, dok je FaZe Clan lošom igrom i još gorim odabirom mape izgubio na Nukeu od Ninjas in  Pyjamas. FaZeov supertim tako je morao igrati eliminacijski meč protiv mousesportsa za ostanak na turniru u kojem su uspjeli pobijediti. FaZe je pokazao da i dalje ne znaju mogućnosti vlastite postave, ali niti kako funkcioniraju na kojim mapama, što je razumljivo pošto skupa igraju tek nekoliko tjedana. Prave rezultate zato možemo očekivati tek krajem godine, kada se stignu uigrati i dobro pripremiti.
 
Najveće iznenađenje ispadanje je tima Virtus.pro, koji je izgubio prvi meč od ekipe Na'Vi, a potom i onaj eliminacijski od tima Renegades. Mnogi su predviđali da će upravo Renegades biti tim koji će ispasti u skupini B, ali Virtus.pro danas jednostavno nije bio na razini. Posljednji je to u nizu razočaravajućih rezultata najdugovječnijeg tima u povijesti CS:GO-a, a mogao bi biti i jedan korak bliže promjenama u postavi, o čemu se već govorilo. Bio bi to kraj još jedne ere, ali ukoliko žele ostati u samom vrhu ovog esporta, morat će nešto promijeniti. 
 

 
Ostali mečevi uglavnom su prošli bez većih iznenađenja, a najzanimljiviji su bili oni između G2 Esportsa i tima EnVyUs te Immortalsa i Fnatica. U ogledu dva francuska tima G2 Esports je bio veliki favorit, ali ekipa EnVyUs je već protiv njih upisala nekoliko pobjeda na online natjecanjima ove sezone. Iako su loše otvorili meč, G2 Esports uspio je nadoknaditi zaostatak od 5:10 nakon prvog poluvremena te s 11:3 na strani terorirsta okrenuti meč u svoju korist. Za G2 Inferno je odlično odigrao Dan "apEX" Madesclaire s 24 fraga u prvom meču na turniru. 
 
U meču bez favorita, Fnatic i Immortals odigrali su odličnu partiju CS-a na Cobblestoneu, gdje smo vidjeli svih 30 rundi. Međutim, Immortals su na kraju izašli kao pobjednici s rezultatom 16:14, za što je najzaslužniji Vito "kNgV-" Giuseppe, koji je odigrao fenomenalan meč s 33 fraga i 1.46 ratingom na hltv.org
 

 
Mečevi se nastavljaju sutra s početkom u 10 sati, kada će igrati pobjednici prvog dana. Više se neće igrati samo jedna mapa kao prvi dan, već serija do dvije pobjede. Drugi dan otvorit će SK Gaming i North, što bi trebalo otići na stranu brazilske ekipe. Potom slijedi skupina B s ogledom Astralisa i Na'Vija, u kojem bi Astralis trebao izaći kao pobjednik, ali nikada ne treba otpisati niti Na'Vi.
 
U skupini C gledat ćemo meč između pobjednika posljednjeg Majora, Gambit Esportsa i Ninjas in  Pyjamas, tima koji s dva nova igrača pokušava vratiti staru slavu. S obzirom na to da jePatrik "f0rest" Lindberg bio u formi protiv FaZe Clana, lako je moguće da NiP ovom pobjedom prođe dalje u doigravanje kao prva ekipa u skupini.
 
I posljednji meč dana igrat će Immortals i G2 Esports u kojem će podosta toga ovisiti o izboru mape i tko će bolje ući u meč. Nitko zapravo ne zna koliko se visoko mogu uzdignuti Immortalsi, a G2 Esports može pobijediti bilo koga, ali na jednak način znaju i gubiti mečeve. 
 
Važno je za napomenuti da koje god ekipe izgubile drugi dan natjecanja, imat će još jednu priliku za ostati na turniru. Tako da se sutra nećemo oprostiti ni od koga, ali ulozi su i dalje veliki, prolazak u doigravanje kao prvi u skupini. 
 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.