Prve lopate već su na Kajzerici. Zvuči poznato?

NOVI dom Dinama na Kajzerici trebao bi imati u potpunosti natkrivene tribine kapaciteta 15 tisuća sjedećih mjesta, grijani travnjak i dvoranu za zimske treninge. Nakon što je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine izjavio da nije vrijeme za ulaganje u velebna betonska zdanja i najavio (privremenu?) selidbu Dinama na Maksimir, a izvršni dopredsjednik Modrih definitivno obznanio da njegovi dečki sljedeće sezone neće trčati na Maksimiru, izrodio se zaključak da projekt "Kajzerica" samo što nije krenuo.

Tko će biti vlasnik?

U maniri HNS-ovog presidentea Vlatka Markovića, Mamić već vidi prve lopate kraj Hipodroma. No, Skupština Grada Zagreba ne slaže se s projektom, barem dok na stolu ne vide jasan troškovnik i planove izgradnje. Mnogi ispod tog stava vide zategnute odnose Skupštine i Milana Bandića. No, s velikom sigurnošću govore Bandić i Mamić o novom stadionu, i to iz razloga jer je građevinska dozvola od strane Holdinga već izdana, pa postoje svi preduvjeti za početak gradnje.

Ladislav Prežigalo iz Gradskog ureda za graditeljstvo potvrdio je da Grad ima partnera za izgradnju stadiona od 49 milijuna eura. Alpine Bau, austrijska tvrtka, posao je dobila na natječaju, a Grad zagovara model privatno-javnog partnerstva. No, Skupština je i dalje neumoljiva, dok iščekuje precizne podatke i postavlja jasno pitanje: tko će biti vlasnik planiranog zdanja.

Šest ureda za direktore i omladinski kamp

Đivo Dražić i njegov studio Entasis d.o.o projektanti su budućeg stadiona na Kajzerici i prema njihovim saznanjima gradnja bi mogla početi do kraja godine. U ugovoru stoji da je rok izvršenja radova godinu dana, što znači da bi Dinamo 2012. godine mogao zaigrati na Kajzerici.

"Stadion je projektiran po svim Uefinim i Fifinim standardima. Tribine su natkrivene, a travnjak grijan. Ispod zapadne tribine nalazi se natjecateljski pogon sa svlačionicama, ambulantom, fitness salom i bazenom. Svlačionice su velike 155 četvornih metara", ističe Dražić s kojim smo razgovarali i o ostalim elementima stadiona predviđenih projektom;

"Na prvom katu predviđene su prostorije za upravu, a na zapadnoj tribini je i ViP loža, zatim VIP business club i lounge bar."

Sa stadionom bi trebala biti spojena i dvorana za zimske treninge;

"Njezine su dimenzije 890x40 metara. Travnjak bi trebao biti umjetni, a dvoranu za zimske treninge koristili bi svi pogoni. Također je bitno naglasiti da smo ispod istočne tribine projektirali trening kamp za mlade", zaključio je Dražić.

Kompleks na Kajzerici trebao bi sadržavati i tri pomoćna igrališta, a zanimljivo, planirano je šest direktorskih ureda, od kojih onaj za izvršnog dopredsjednika zauzima čak 35 kvadrata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.