HNL

Prvak Dinamo sezonu zaključio pobjedom protiv Šibenika

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO je u utakmici bez značaja ugostio Šibenik u posljednjem kolu ovosezonskog izdanja Prve HNL i u susretu igranom na Maksimiru pobijedio 1:0. Jedini gol u utakmici postigao je Stefan Milić u 88. minuti.

Za razliku od četiri utakmice koje su počele u ranijem terminu i u kojima se odlučivalo koja će momčad u Europu, a koja ostati bez nje, odnosno koji će klub izboriti ostanak u najvišoj razini hrvatskog nogometa, a koji ispasti (bio je to Varaždin), susret koji je započeo u Zagrebu u 19:30 sati bio je lišen drame.

Dinamo je već ranije osvojio naslov prvaka, a Šibenik se ustabilio u sredini ljestvice bez mogućnosti da se domogne Europe i šanse da ispadne u Drugu HNL. Unatoč tome, odigrana je sadržajna utakmica u kojoj su golmani u nekoliko navrata bili na razini i sprječavali lopti put do mreže.

Šibenik je u 47. minuti bio sasvim blizu gola kad je Martin zaprijetio, a lopta se od nekog iz Dinamovog bloka odbila, promijenila smjer i završila na okviru gola domaće momčadi. U samom smiraju utakmice dogodio se i najznačajniji trenutak dvoboja kada je na Šaranićevo dodavanje zabio Milić.

Spomenimo da je posljednju utakmicu za Dinamo, barem zasad, odigrao Joško Gvardiol. Nastupio je u uvodnih 60 minuta utakmice s koje je ispraćen pljeskom svoje momčadi. Od sljedeće sezone nastupat će za RB Leipzig.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.