POČELA NBA LIGA

Prvaci sezonu otvorili pobjedom u produžetku, Talijan oduševio u NBA debiju

Foto: Getty Images / Guliver Image

NBA PRVACI Toronto Raptors nastavili su ondje gdje su stali u lipnju. Svoju jubilarnu 25. sezonu otvorili su pobjedom protiv New Orleans Pelicansa 130:122 nakon produžetka.

Uoči utakmice Raptorsi su dobili prestižno prstenje za osvajanje prošlosezonskog naslova i otkrili šampionsku zastavu pod krovom dvorane. Bili su pod dojmom i emocijama jedinstvene ceremonije pa im je trebalo dugo da uđu utakmicu. Dvaput su se vraćali iz dvoznamenkastog minusa i naposljetku trebali produžetak da prelome utakmicu.

Očekivano, glavninu napadačkih dužnosti nakon odlaska Kawhija Leonarda preuzeo je Pascal Siakam, koji je zabio 34 poena uz čak 18 skokova i pet asistencija, ali je u završnici četvrte četvrtine ispao zbog šest osobnih pogrešaka.

Fred VanVleet odigrao je utakmicu života, također je zabio 34 poena, što mu je rekord karijere, a Kyle Lowry ubacio je 22. Trener Nick Nurse koristio je samo osam igrača, među kojima samo jednog novopridošlog, nedraftiranog rookieja Terencea Davisa.

Pelicansi su sezonu započeli bez senzacionalnog rookieja Ziona Williamsona, ali njihova mlada jezgra, predvođena veteranima Holidayom i Redickom, odigrala je izvrsnu napadačku utakmicu i postigla čak 19 trica. Brandon Ingram zabio je 22 poena, a odličan debi imao je talijanski centar Nicolo Melli, koji je u prve četiri minute NBA karijere zabio tri uzastopne trice. Završio je s 14 poena, a trener Alvin Gentry držao ga je na parketu i u produžetku jer do tada nije niti jednom promašio.

Melli se u Europi počeo isticati još u milanskoj Olimpiji, a prošle dvije sezone igrao je za Fenerbahce. Ima i američko državljanstvo jer je njegova majka Julie Vollertsen, odbojkašica s olimpijskim srebrom iz Los Angelesa 1984. Sad mu je 28 godina, a ovog je ljeta s Pelicansima potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan osam milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.