Prošli u skupinu Europa lige nakon najgoreg izvođenja penala ikada

Foto: Screenshot

KAZAHSTANSKA Astana, koju je Dinamo izbacio u pretkolu Lige prvaka, ušla je u skupinu Europa lige pobjedom protiv APOEL-a u vjerojatno najlošijem izvođenju penala u povijesti.

APOEL je prvu utakmicu na Cipru dobio 1:0, a istim rezultatom je Astana slavila u uzvratu. Budući da nakon produžetka nije bilo pobjednika, krenulo se s izvođenjem penala. A onda - cirkus.

Sve je dobro počelo i za jedne i za druge. Morais je pogodio za goste, a na isti način je uzvratio i Oliveira za domaće. No, od sljedećih sedam penala pogođen je samo jedan jedini, onaj Pedra Henriquea u trećoj seriji koji je na kraju bio dovoljan za prolazak.

Junak domaćina bio je golman Nenad Erić koji je obranio penale De Vincentiju i Efremu u drugoj i trećoj seriji, a festival promašaja Ciprana spektakularno su završili Dellatorre i Lucas, nakon što je kod domaćih Aničić pogodio gredu, a Bejsebekov pucao u golmana. Dellatorre je promašio cijeli gol u četvrtoj seriji, a Lucas se kod odlučujućeg penala poskliznuo i loptu poslao na gornji dio mreže za veliko slavlje Kazahstanaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.