"PROSINEČKI JE DOBRIČINA BEZ PREDRASUDA" Robijev suigrač iz BiH nahvalio novog izbornika

Foto: Zvijezda Gradačac

NERMIN ŠABIĆ jedna je od ikona HNL-a. Veznjak iz Zenice 90-ih je prošao "pola" hrvatske lige; Dubravu, Zagreb, Inker, Osijek, Zadar i kao krunu privremenog rada u Hrvatskoj - Croatiju.

U klubu koji tako nije zvao nitko osim najvećeg navijača Franje Tuđmana i njegovih namjesnika u preimenovanom Dinamu, Šabić je igrao četiri sezone, od 1997./98. do 2000./01. 
 
Osim milijunskih dugova, iz tog kluba nosi i najljepše uspomene karijere: osvajanje tri prvenstva, dva kupa, dvije sezone u Ligi prvaka i dvije godine igranja s Robertom Prosinečkim.
 
Šabić (44) danas je trener Zvijezde iz Gradačca, lidera Prve lige Federacije BiH, što je drugi razred nogometa susjedne države. Pozdravlja činjenicu što je njegov nekadašnji suigrač preuzeo reprezentaciju za koju je Šabić nastupio 36 puta.
 
"Svi znamo za Robertov dobar rad u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske. Uspješno je vodio i reprezentaciju Azerbajdžana te imao solidne rezultate u klupskom nogometu predvodeći Crvenu zvezdu i Kayserispor. Veliko je ime u svijetu nogometa. Međutim, jako je upitno hoće li uspjeti napraviti dobre rezultate i odvesti našu reprezentaciju na veći rezultatski nivo. Dobili smo respektabilno ime sa zavidnom igračkom karijerom, koji je dokazao da može uspješno voditi i klub i reprezentaciju.
 
Suludo je unaprijed zaključivati hoće li uspjeti, pogotovo jer su pojedini igrači prestali s igranjem za reprezentaciju. To će mu biti velik problem, ali takav slučaj bi bio i da je Amar Osim izabran. Ako bude prilike da razgovaramo sugerirat ću mu da obrati pažnju i na Premijer ligu BiH, pogotovo na igrače iz mlade bh. reprezentacije budući da bi odatle mogli crpiti veliki broj kvalitetnih nogometaša. Robert je sada naš izbornik i trebali bismo mu svi pomoći kako ne bismo opet propustili veliko natjecanje", rekao je Šabić za portal Klix.ba.
 
Otkrio je i da se Prosinečki, u drugoj polovici 90-ih najveća zvijezda Dinama i HNL-a, sjajno odnosio prema njemu, mladom i neafirmiranom nogometašu iz Bosne koji je tek došao u velik klub.
 
"Pored svih igračkih vrlina radi se o jako kvalitetnoj osobi i humanistu, koji ni prema kome nema predrasuda. S obzirom na to da sam bio mlađi igrač i tek došao u Zagreb, uvijek je bio na raspolaganju i s te strane mogu reći da je veoma dobar čovjek. Uvijek sam nailazio na njegovu podršku i razgovor te smo se družili kad je god imao mogućnosti", govori Šabić. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.