Prkačin i Peras rasturaju na terenu, a nismo u 90-ima

Foto: FIBA

NA EUROPSKOM košarkaškom prvenstvu do 16 godina u Novom Sadu navijači mogu gledati poznata prezimena na terenu. Tu su Helmanis (Latvija), Tarlać (Srbija), Marčiulionis (Litva), Sarica (Turska), a među njima odskaču i dva hrvatska prezimena - Perasović i Prkačin.

Ivan Perasović i Roko Prkačin sinovi su poznatih bivših hrvatskih košarkaša Velimira i Nikše. 

Perasović junior trenutno je treći strijelac prvenstva s 19,7 koševa po utakmici, a blizu je i mlađi Prkačin koji je na sedmom mjestu liste strijelaca, osmi skakač i šesti asistent EP-a u Srbiji.

"Ponekad pričamo Roko i ja o tome, zezamo se na taj račun, da imamo sličnu priču s očevima", rekao je Ivan Perasović, u razgovoru koji je objavio Igor Ćurković na portalu FIBA.com. 

Ivan Perasović i Roko Prkačin jedni su od najboljih igrača reprezentacije u svojoj generaciji. Jako se dobro razumiju na terenu, a FIBA je opisala jednu od njihovih sjajnih akcija.

Ivan Perasović dobio je loptu na sredini, pogledao prema desnoj strani, precizno dodao za sjajno zakucavanje letećeg Roka Prkačina. Stotinjak gledatelja na utakmici Hrvatske i Grčke ostalo je u šoku, uz veliki pljesak čulo se još i dugo: "Uh!"

Ivan Perasović je modernija verzija oca, ima sjajan dribling i još bolji šut, dok Roko samo fizički nalikuje na svog oca Nikšu.
 

"Jasno je da imamo puno razlika, ali imamo i puno sličnosti. Sličan je taj naš karakter, naša osobnost, a pozicije i stil igre su različiti", izjavio je Roko. 

Roko je od Nikše naslijedio visinu i građu. No voli igrati licem prema košu, često se može vidjeti kako Prkačin ulovi skok u napadu i u par driblinga već je pod protivničkim obručem.

Hrvatska kadetska reprezentacija je vrlo talentirana. Uz najzvučnija imena Perasovića i Prkačina, tu su još i Cedevitini Tišma i Bošnjak. Dok Perasović igra u Splitu, Prkačin je u Ciboni.

Roko je s osam godina gledao oproštaj svojeg oca od profesionalnog igranja košarke. 

"Košarka je jedina stvar o kojoj govorimo u kući Prkačina", rekao je Roko.

Hrvatski košarkaši danas igraju protiv Italije u osmini finala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.