potres u petrinji

"Prijatelju, You’ll never walk alone." Navijači Liverpoola dirnuti Petrinjcem

Screenshot: RTL

BRUNO LONČAREVIĆ, inženjer radiologije iz Petrinje, koji se gotovo godinu dana u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu bori protiv korone, od prije osam dana prolazi novu veliku bitku.

Kreditom je obnovio stan. Bez njega je ostao u razornom potresu

Stan za obnovu kojeg je podigao kredit uništio je razoran potres koji je prošlog utorka pogodio Baniju. Jedino što je mladić uspio spasiti iz ruševnog stana je ploča s natpisom "Ovo je Anfield" i grbom Liverpoola. To je replika možda najslavnijeg detalja na stadionu velikog kluba, natpisa na izlazu iz tunela koji vodi na travnjak Anfielda. 

"Samo sam htio uletjeti u stan, uzeti nešto odjeće i Liverpoolov znak koji je bio na posebnom mjestu"

"Nakon potresa mi je samo na pameti bilo kako ću uletjeti u stan, uzeti nešto robe pod ruku i ovaj znak koji mi je bio na posebnom mjestu u stanu. Značio mi je puno, kao i svim navijačima Liverpoola u cijelom svijetu", rekao je Lončarević za RTL pa nastavio:

"Bio je to stresan trenutak, znao sam da nemam puno vremena da spasim stvari iz stana. Trenutno se s obitelji nalazim u jednom stanu u Zagrebu koji su mi ustupili kolege s posla."

Borac protiv korone u novoj velikoj bitki

Bruno je već prošao niz drama zbog pandemije koronavirusa. "Radim na Franu Mihaljeviću u Zagrebu, uz ovaj potres prati nas pandemija. Trudimo se, to je naš posao. Osjećam se dosta potreseno, jako traumatičan događaj, trebat će puno vremena da se to sve potisne. Do kraja ovog tjedna smo na sigurnom, a poslije ćemo vidjeti. Čekamo odgovor grada, države. Hvala svim volonterima i udrugama."

Iza Brune su odmah stali ostali navijači Liverpoola iz Hrvatske okupljeni u udrugu.

Međutim, priča o njemu je preko tvita Ivane Dragičević, novinarke N1, došla i do Engleske te tamošnjih navijača Redsa. Njih je duboko dirnula situacija u kojoj se našao jedan od njih, ali s drugog kraja Europe.

Ili kako je to na Twitteru komentirao jedan navijači iz Liverpoola: "Ako si rođen u ovom gradu, logično je navijati za taj klub, ali ako ga voliš, a rodio si se i živiš tisućama milja daleko, onda je to skroz posebna razina ljubavi."

Sajtovi navijača Liverpoola ubrzo su prenijeli dirljivu priču o hrvatskom fanu Redsa.

Ovo su još neki od komentara iz Engleske na slučaj hrvatskog borca protiv korone koji je u potresu ostao bez stana iz kojeg mu je bilo najvažnije spasiti simbol Liverpoola:

"Malo pažnje od kluba sigurno bi mu značilo puno u ovoj situaciji."

"Pokrenimo stranicu za pomoć njemu."

"Bože, blagoslovi ovog čovjeka, YNWA."

"Znam da je klubu teško da mu u situaciji kao što je ova uplati novac jer bi tako postavio presedan za sve slične slučajeve, ali bilo bi lijepo od npr. igrača da mu pošalju potpisane dresove koje bi on onda mogao prodati da sakupi novac za obnovu stana." 

"Liverpoole, što čekaš, uradi ono što moraš."

"Prijatelju, You’ll never walk alone."

"Neka Liverpool pobijedi u idućoj utakmici za ovog heroja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.