Nogomet

Premierligaški treneri su uspjeli. CONMEBOL odgodio kvalifikacije za SP u ožujku

Foto: AP Photo/Fernando Vergara/Guliver

MNOGI klubovi protekli su tjedan poručili kako neće pustiti svoje igrače na sljedeći termin južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. 

Inicijativu su predvodili Jurgen Klopp i Pep Guardiola jer Ujedinjeno Kraljevstvo propisuje desetodnevnu samoizolaciju svima koji u zemlju dolaze iz Južne Amerike, što engleskim klubovima nikako ne odgovara zbog velikog broja igrača s tog kontinenta. Trener Liverpoola rekao je da ne planiraju pustiti svoje igrače u Južnu Ameriku.

"Klubovi plaćaju igrače, što znači da mi moramo biti na prvom mjestu. U ovom razdoblju života ne možete učiniti sve sretnima", rekao je Klopp.

Njegovo mišljenje dijeli i Guardiola: "Nema smisla da igrači idu u reprezentacije pa se po povratku moraju izolirati deset dana. Jednostavno nema smisla."

Zbog toga je krovna južnoamerička nogometna organizacija (CONMEBOL) otkazala termin kvalifikacija koji je bio predviđen za ovaj mjesec. Iz CONMEBOL-a ističu kako nema smisla igrati utakmice ako svi igrači ne mogu doći te da će s Fifom potražiti novi termin odigravanja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.