NBA LIGA

Predsjedniku Raptorsa prijeti sud jer je navodno udario policajca

Foto: Getty Images / Guliver Image

TORONTO RAPTORSI prošlog su tjedna osvojili prvi naslov NBA prvaka. Proslavili su ga prvo u Oracle Areni u Oaklandu, (sad već bivšem) domu Golden State Warriorsa, zatim u internom provodu u Las Vegasu, te naposljetku u jučerašnjoj šampionskoj paradi u Torontu.

Ali još se vuku repovi s prvog slavlja, a rezultirat će tužbom protiv predsjednika kanadske franšize Masaija Ujirija, koji je u dvorani nakon utakmice navodno udario policajca.

Zamjenik u šerifovu uredu Alameda Countyja u Oaklandu unajmio je poznatog odvjetnika za građanska prava kako bi razmotrio tužbu jer se od utakmice "nije mogao vratiti na posao zbog ozbiljne ozljede čeljusti u neisprovociranom napadu".

Snimke s tijela dotičnog policajca te iz Oracle Arene u posjedu su policije, koja ih pregledava, a šerif Greg Ahern potpuno je stao na stranu svojeg zamjenika. 

Do incidenta je došlo nakon utakmice kad se Ujiri pokušao probiti na parket, ali policajac ga je zaustavio jer nije imao akreditaciju, iako brojne snimke pokazuju da je predsjednik Raptorsa imao akreditaciju u ruci. Neki svjedoci tvrde kako udarca nije bilo, a mediji su se prisjetili kako su na službenom Twitteru šerifova ureda Alameda Countyja nekoć retvitane objave korisnika koji su deklarirani bijeli supremacisti.

Kyle Lowry uspio je odvući Ujirija na parket, kako bi proslavio titulu s momčadi, ali očito priča nije završila, nego će dobiti nastavak na sudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.