Predsjednik španjolske lige: Messija i Ronalda navijači su najviše vrijeđali

Foto: EPA

PREDSJEDNIK španjolske LaLige Javier Tebas održao je posebnu konferenciju za medije, a tema je bila rasizam navijača. Vinicius Junior dobio je crveni karton, koji je poništila sudačka komisija jer VAR suci nisu vidjeli ključni trenutak u kojem ga je igrač Valencije uhvatio za vrat prije nego što ga je Realov Brazilac udario.

Uhićena su četiri navijača, Real je slučaj prijavio policiji i pokrenuta je istraga. Javier Tebas pred novinarima je pokušao objasniti što se događa u španjolskoj ligi. Rekao je da je rasizam iznimka, a ne pravilo i da su veliki igrači uvijek žrtve uvreda.

"Vinicius je nasljednik Ronalda i Messija"

"Osobno mislim da će Vinicius jednog dana osvojiti Zlatnu loptu. Kad su me pitali koji će igrač nadomjestiti Cristiana Ronalda i Lionela Messija u španjolskoj ligi, rekao sam da je Vinicius taj. Borba protiv rasizma i diskriminacije počela je prije puno godina. Bilo je nekoliko većih slučajeva koji su završili na sudu. 

Najbolji igrači uvijek su mete uvreda. Vinicius je najbolji igrač u ligi i na njemu se iskaljuju frustracije. Prisutan je animozitet. Nije dobro pretpostaviti da on provocira ostale. Nije tako. Ronalda i Messija stalno su vrijeđali, a oni nisu provocirali. Govorili su im da su homoseksualci i da su glupi", rekao je Tebas na konferenciji za medije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.