Predsjednik Partizana: Regionalna liga mora početi ove ili sljedeće godine

PRVI čovjek Partizana, Dragan Đurić, u ime "crno-belih" je poručio da njegov klub želi osnivanje regionalne lige. Ideja regionalne lige o kojoj se godinama šuška je preko Tomislava Karadžića, predsjednika nogometnog saveza Srbije, predočena Uefi, na što je nogometna organizacija odgovorila: "Nemamo ništa protiv, ali pokažite nam projekt". U ligi bi bili klubovi iz zemalja obuhvaćenih trokutom Alpe-Dunav-Jadran.

Predsjednik Crvene zvezde je poručio kako nisu zainteresirani za to natjecanje, no prvi čovjek Partizana ima dijametralno suprotan stav. Đurić, naime, misli da je samo pitanje vremena kad će projekt krenuti.

"Partizan je uvijek otvoren za nove projekte koji donose boljitak i zato mislimo da bi pokretanje nogometne jadranske lige bio pravi potez. Jednog dana moramo početi. Hoće li to biti na ljeto ili sljedeće godine, manje je važno. Jednostavno, potrebno nam je kvalitetno natjecanje, a regionalna liga bi ga mogla osigurati", rekao je Đurić za Sportski žurnal.

Regionalna liga bi, kaže Đurić, donijela puno velikih utakmica.

"Važno je da osim 'vječitog derbija' imamo još jakih utakmica, a da su nam rivali Dinamo i Hajduk, to bi bio slučaj. Stadioni bi bili puni, a natjecanje bi se razlikovalo od dosadašnjeg u kojem se samo Partizan i Zvezda bore za prvaka", rekao je Đurić uz dodatak da je neophodno da države pomognu realizaciju projekta te da se moraju osigurati tri faktora, među kojima je i sigurnosni.

"Žalosno je što je na utakmicama samo nekoliko stotina navijača, a siguran sam da bi dolazak Dinama, Hajduka i ostalih klubova izazvao velik interes. Publika bi uživala u utakmicama Partizana, Hajduka, Zvezde, Dinama, Sarajeva, Vardara...", rekao je Đurić.

Što se tiče stava Dinama i Hajduka, Zdravko Mamić je u Turskoj bio za regionalnu ligu, povratkom u Zagreb je promijenio ploču, no vjerojatno ne bi imao ništa protiv. Predsjednik Hajduka Joško Svaguša je o ideji regionale lige rekao:

"Financijski i nogometno, regionalna liga je jako zanimljiva, ali treba sagledati sve aspekte, od organizacijskih do političkih, i pritom moramo znati kako će Uefa reagirati na takvu ligu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.