Predsjednik Crvene zvezde pred sudom zbog poziva na nasilje

SRPSKI javni tužitelj Slobodan Radovanović podnio je u petak zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Crvene zvezde i njezina predsjednika Vladana Lukića.

Prvi čovjek beogradskog nogometnog kluba se na utakmici u Novom Pazaru pojavio u majici na kojoj su ispisani stihovi navijačke pjesme u kojoj se poziva na nasilje.

Zbog toga je Radovanović predložio i da se Lukiću zabrani obavljanje dužnosti predsjednika kluba, dodavši kako se nada da će sudac u ovom slučaju donijeti presudu koja će biti jasna poruka da se država bori protiv nasilja.

Lukić je na sebi imao majicu s riječima "Dok se zemlja oko sunca kreće...". Problem je, međutim, što nastavak te pjesme glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće, zveče štangle, palice i lanci, evo idu Zvezdini luđaci".

"Osim što sam predsjednik kluba, ja sam i njegov navijač, kao i svi koji rade u Crvenoj zvezdi. Vodstvo kluba gleda svaku utakmicu u crveno-bijelim obilježjima. Posebno smo željeli podržati igrače u Novom Pazaru da znaju da, i kada nema navijača na tribinama, uvijek postoji netko tko je uz njih. To je jedino značenje majice koju sam nosio, a svatko neka je tumači prema svojoj savjesti", rekao je Lukić.

Srbija je krenula u oštru borbu protiv nasilja nakon što su u rujnu u Beogradu navijači Partizana pretukli navijača Toulousea Bricea Tatona koji je nekoliko dana kasnije preminuo od nanesenih ozljeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.