PPD Zagreb u skupini s europskim prvakom

Foto: Hina

RUKOMETAŠI hrvatskog prvaka PPD Zagreba u sljedećoj će sezoni Lige prvaka igrati u skupini B zajedno s aktualnim prvakom poljskim Kielceom, njemačkim Rhein-Neckar Loewenom, makedonskim Vardarom, bjeloruskim Meškov Brestom, mađarskim Pick Szegedom, slovenskim Celjem i švedskim Kristianstadom, odlučeno je u petak na ždrijebu u Beču.

Hrvatski prvak smješten je u skupinu B, a natjecanje će otvoriti gostovanjem u Celju. Prvu domaću utakmicu "zagrebaši" će odigrati u 2. kolu protiv Pick Szegeda. Protiv aktualnog prvaka Europe Kielcea, PPD Zagreb će igrati u dva uzastopna kola, prvo ih ugostiti u sedmom, a potom gostovati u Poljskoj u osmom kolu.
Dojam je da je hrvatski prvak dospio u nešto lakšu skupinu, jer će se u skupini A za mjesta koja vode u nokaut fazu boriti europski doprvak mađarski Veszprem, francuski PSG, Barcelona, njemački predstavnici Kiel i Flensburg, danski Silkeborg, poljska Wisla i švicarski Schaffhausen.
 
U skupini C i D, iz kojih će prve dvije momčadi u razigravanje, a samo pobjednici tih susreta ući u osminu finala Lige prvaka, nalaze se nižerangirane momčadi. Skupinu C čine: španjolska La Rioja, makedonski Metalurg, ruski Čehovski Medvjedi, francuski Montpellier, norveški Elverum i jedna momčad iz kvalifikacija. U skupini D su: francuski Nantes, danski Holstebro, ukrajinski Motor Zaporožje, turski Bešiktaš, rumunjski Dinamo Bukurešt i momčad iz kvalifikacija.
Natjecanje po skupinama započinje 21. rujna, a završava 12. ožujka 2017. Osmina finala je na rasporedu od 22. ožujka do 2. travnja, četvrtfinala će biti igrana od 19. do 30. travnja, a završni turnir je na programu 3. i 4. lipnja sljedeće godine. 
 
Podravka u lovu na Ligu prvaka
 
Rukometašice Podravke pokušat će izboriti mjesto u grupnoj fazi Lige prvakinja za sljedeću sezonu na kvalifikacijskom turniru gdje će protiv sebe imati norveški Glassverket, nizozemski SERCODAK Dalfsen i tursku Ankaru Yenimhalle.
 
Uspiju li Koprivničanke osvojiti prvo mjesto na turniru koji će biti odigran 10. i 11. rujna, bit će smještene u skupinu A Lige prvakinja zajedno s crnogorskom Budućnosti, njemačkim Thueringerom i francuskim Metzom.
Skupinu B čine: makedonski Vardar, ruska Astrahanočka, mađarski FTC-Rail Cargo i pobjednička ekipa drugog kvalifikacijskog turnira.
 
U skupini C su: mađarski Gyoeri, aktualne europske prvakinje iz rumunjskog CSM Bukurešta, danski Midtjylland i ruski Rostov-Don.
 
Skupinu D sačinjavaju: norveški Larvik, danski Team Esbjerg, švedski Saevenhof i pobjednička ekipa trećeg kvalifikacijskog turnira.
 
Prvi dio grupne faze natjecanja na rasporedu je od 14. listopada do 20. studenog. Tada će tri od četiri ekipe iz svake skupine formirati dvije grupe u sljedećoj fazi koja je na rasporedu od 27. siječnja do 12. ožujka 2017. godine. Po četiri najbolje iz svake skupine izborit će mjesto u četvrtfinalu (7 - 16. travnja 2017.).
Pobjedničke ekipe iz četvrtfinala za naslov prvakinja Europe borit će se na završnom turniru koji je na rasporedu 13. i 14. svibnja sljedeće godine.  
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.