Poznate su i druge dvije polufinalistice Wimbledona

Foto: EPA

ONS JABEUR, tenisačica iz Tunisa, kao posljednja je izborila polufinale Wimbledona nakon što je sa 6:7 (5), 6:4, 6:1 pobijedila Jelenu Ribakinu, Kazahstanku koja je prošle godine slavila u Londonu. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala, ali s drugačijim krajem. Jabeur nije samo uspjela uzvratiti trećoj nositeljici nego je slavila nakon izgubljenog prvog seta u kojem je kod 6:5 servirala za 1:0 i pritom propustila jednu set-loptu.

U tie-breaku prvog seta Ribakina je bila bolja, ali u ostatku meča stalno je korak naprijed bila Tunižanka koja je krajem drugog i početkom trećeg seta nanizala pet gemova. Od 4:4 u drugom setu odjurila je na 6:4 i 3:0, čime je zadala žestok udarac suparnici. Kod 1:3 u trećem setu Ribakina je imala dvije vezane break-lopte, ali kada to nije iskoristila do kraja meča, više nije mogla parirati Tunižanki.

U polufinalu će Jabeur igrati protiv Bjeloruskinje Arine Sabalenke koja je ranije sa 6:2, 6:4 bila bolja od Amerikanke Madison Keys. Dan ranije međusobno polufinale su osigurale Ukrajinka Elina Svitolina i Čehinja Marketa Vondroušova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.